Valami nem stimmel az iPhone XR kijelzőjével? Mielőtt szervizbe szaladnál, ezt fusd át!

2022.06.28 0 hozzászólás 1153 olvasás
Valami nem stimmel az iPhone XR kijelzőjével? Mielőtt szervizbe szaladnál, ezt fusd át!

Előfordulhat, hogy idegen színeket, netán teljes sötétséget látunk a kijelzőnkön. Sok esetben akár otthon is orvosolhatjuk ezt a problémát.

iPhone XR kijelző csere 60 percen belül. Részletek ide kattintva!

Több egyszerű és hétköznapi eset van, amiket néhány kattintással akár otthon is meg lehet oldani! :) Lássunk párat. Ha akár egyértelműen, akár csak picit feltűnően, de úgy érzed, hogy valamiért nem stimmelnek az iPhone XR kijelzőjének színei, akkor több lehetőséged is van arra, hogy ezt a beállításokban korrigáld.

Fordított színek

Az egyik ilyen menüpontra ritkán lehet szükséged, de sosem lehet tudni. Ha a képernyő színei pont fordítva jelennek meg mint ahogy annak lennie kéne, akkor navigálj a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > Kijelzőbeállítások > Színinvertálás menüponthoz és kapcsold ki a színinvertálást opciót.

Eltérő vagy fura színvilág

Ha úgy érzed, hogy néhány dolognak nem olyan színe van, mint amilyennek lennie kéne, akkor a te figyelmedbe ajánlunk két menüpontot is. Az egyik lehetőséged, hogy elnavigálsz, a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > Kijelzőbeállítások menüpontba, és kiválasztod a Színszűrők opciót. Ha ez be van kapcsolva, kapcsold ki és nézd meg, hogy javult-e a helyzet. Egyébként ez a menüpont a színtévesztők és színvakok segítésére szolgál normális esetben.

iphone_xr_kijelzo_szinek

A másik lehetőséged pedig az éjszakai mód ellenőrzése. Ezt a Beállítások > Kijelző és fényerő > Night Shift menüpontnál találod. Bekapcsolt állapotban a kijelző egy megszabott időintervallumban (alapértelmezetten éjszaka) melegebb, kissé sárgásabb színeket mutat a megszokottnál.

Fekete képernyő

Ha nemes egyszerűséggel a kijelződ fekete, tehát a telefon nem ad képet, akkor is van pár lépés amit tehetsz az ügy érdekében. Bármennyire is bugyután hangzik érdemes lehet a készüléket töltőre csatlakoztatni, ugyanis ha például az akkumulátorod öregszik, előfordulhat, hogy egyik pillanatban még 30%-os töltöttséget ír a másikban pedig már le van merülve.

iphone_xr_hard_reset_ujrainditas

A másik lehetséges probléma, hogy kifagyott az iOS. Nem gyakori, de nincs kizárva.  Ez is egyszerűen orvosolhatod, mégpedig a következő módon:

  1. Nyomd meg a hangerő fel gombot, majd engedd el
  2. Nyomd meg a hangerő le gombot, majd engedd el
  3. Tartsd benyomva a bekapcsoló gombot, amíg fel nem villan az alma logó

 

Ha egyik megoldás sem segített a problémán, érdemes lehet elgondolkozni az iPhone XR kijelző cseréjén, amire nálunk élettartam garanciát is kapsz! Akár meg is várhatod, mert egy óra alatt elkészül.

Ha szeretnél biztosra menni, foglalj időpontot! Ha pedig messze élsz tőlünk, akkor sincs aggódni valód, kérj szervizfutárt!

Esetleg találkoztál más hasonló helyzettel és sikerült hasonló módon megoldanod? Írd meg nekünk kommentben! :)