Ascend P7 csengő modul csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

 A készülék csengőmodul meghibásodásának jele, ha a multimédia tartalmak lejátszása során a telefon néma marad. Ebben az esetben érdemes megvizsgálni, nem lett-e néma módba állítva. Ha megbizonyosodtál róla, valószínűleg ennek az alkatrésznek a cseréje szükséges.

A cserélendő Ascend P7 csengő modul

A készülékben két hangszóró helyezkedik el. Az egyik felel azért, hogy telefonhíváskor halld a beszélgetőpartnered, a másik a már említett multimédia tartalmak lejátszása során hallatszik. De ezt használja a készülék akkor is, ha telefonhívás közben kihangosítod a partnered, vagy reggel az ébresztőd szólal meg.

Ha nincs lenémítva a készüléked, és van a videón hang, akkor az alkatrész problémájának megoldása jelentheti a kiutat. Előfordulhat, hogy a hosszabb használat során az alkatrész beporosodott, ekkor tompán hallod, kicsit halkabban. Ez szerencsésebb eset, hiszen egy alapos tisztítás megoldja a problémát. Azonban, ha nem porosodott be, a csengő modul cseréje indokolt.

Az Ascend P7 csengő modul csere menete

Ahogy az összes szervizes eljárásnál, most is kikapcsoljuk a készüléket, és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután a hátlapját hőlégfúvó segítségével addig melegítjük, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Ha ez megtörtént, vákuumos tapadókorongot ráhelyezve felemeljük, majd pengetőkkel kiékeljük. További pengetőket használva, ha szükséges, elválasztjuk a még fel nem oldott ragasztót.

Ha az alaplapot eltávolítottuk szabad utat kapunk a belső alkatrészekhez. Az akkumulátor kivételével szinte minden alkatrészt védőlapkák borítanak, amelyeket csavarok tartanak a helyükön. Ezeket mind kicsavarozzuk és eltávolítjuk a lapkákat. Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk, majd magát az akkumulátort is kiemeljük.

A csengőhangszóró a készülék alján található baloldalon. Ahhoz, hogy hozzáférjünk, el kell távolítanunk az alaplapot. A telefon felső részéből kiemeljük a vibramotort, Jack csatlakozót, az előlapi kamerát és a többi alkatrészt. Ezután kiemeljük az alaplapot. Most már szabadon eltávolíthatóvá válik a hibás alkatrész. Egy újat illesztünk a helyére, majd összeépítjük a telefont. Alaposan leteszteljük, és megbizonyosodunk róla, hogy minden rendben működik-e benne.

Pro tipp

  • Az Ascend P7 üveg hátlap cseréje komoly kihívást jelent még a tapasztaltabb kollégáinknak is, így az otthoni szervizelése egyáltalán nem javasolt.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10