Ascend P7 fülhallgató szalagkábel csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Ascend P7 fülhallgató szalagkábelének cseréje szükséges, ha a telefonba csatlakoztatott fülhallgató recseg, illetve tompán szól. Ha a készülék fel sem ismeri azt, szinte egyértelmű a probléma oka. Szervizünkben gyorsan, minőségi munkával végezzük a cseréjét.

A cserélendő P7 fülhallgató szalagkábel csere

Ha a fenti problémákat tapasztalod, nem kell egyből a legrosszabbra gondolnod, előfordulhat az is, hogy megoldható a hiba az alkatrész cseréje nélkül is. Ha hosszabb ideje használod a telefont, és gyakran tartod zsebben, előfordulhat, hogy a Jack csatlakozó porosodott meg annyira, hogy már nem érzékeli a csatlakoztatott fülhallgatót Ennek egy alapos tisztítással hamar a végét járhatjuk.

Érdemes a hiba esetén megvizsgálni a fülhallgatót, hogy nem tört-e meg. A fülhallgatókat napi szinten használjuk, így viszonylag hamar elfárad az anyaga, és elszakad, eltörik a kábele. Ha egy másik készülékbe csatlakoztatva is hasonló problémákat találsz, ajánlott beszerezned egy új fülhallgató kábelt.

A Jack csatlakozó maga nagyon ritkán szokott meghibásodni, mivel erős anyagból készült. Sokkal valószínűbb, hogy egy-egy nagyobb esés következtében annak szalagkábelével történt baj, így szervizelés során azt is cseréljük.

Az Ascend P7 fülhallgató szalagkábel csere menete

A Jack csatlakozó a készülék felső részén található, így értelemszerűen oda kell eljutnunk és azt leválasztva kell helyre állítanunk a készüléket. Első körben kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután hőlégfúvó segítségével melegítjük a hátlapot, az alatta található ragasztóanyag felolvasztásához. Ezután tudjuk megemelni vákuumos tapadókorong segítségével, majd aláékelni pengetőkkel. Ha még valahol kötött a ragasztóanyag azt további pengetőkkel el tudjuk választani.

Miután leemeltük a hátlapot, belátunk a belső alkatrészekre. Az akkumulátort minden szervizelés során eltávolítjuk, így ebben az esetben is. Az alaplap felett található tartó panelt kicsavarozzuk, majd kiemeljük, így hozzáférünk az akkumulátor szalagkábeléhez, amit lecsatlakoztatunk. Ezután kiemeljük magát az akkumulátort is. A telefon Jack bemenetét is fedi egy védőlapka, annak a csavarjait is el kell távolítanunk. Ha ezzel kész vagyunk, ki tudjuk emelni, és egy újat tudunk a helyére pattintatni. Miután újra összeépítettük a készüléket, leteszteljük, hogy megbizonyosodjunk róla, valóban megoldódott-e a probléma. 

Pro tipp

  • A különböző internetről rendelt alkatrészek nem mindig megbízhatóak, így azt ajánljuk, inkább szakemberekre bízd a cseréjét.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10