Hogyan töröld a böngészési előzményeidet Androidon

2017. január 4. -
Az alábbi rövid gyorstalpalóban elmagyarázzuk, hogyan töröld a Google böngészési előzményeidet Android operációs rendszeren. Lefedve mindent, beleértve a kereséseket okostelefonon, tableten és számítógépen is. Tehát a teljes Google-fiók előzményt, nem csak egy készülékét.
Hogyan töröld a böngészési előzményeidet Androidon

Akár a Google alkalmazást használjuk, akár a böngészőben kutakodunk, minden le van mentve. Ha nem szeretnéd, hogy a párod lássa, mit vettél neki szülinapjára, jobban jársz, ha kitörlöd az előzményt.

Manapság a legtöbb Android felhasználónak van képernyőzár-jelszava, kódja, akár ujjlenyomattal a biztonság érdekében. Ez megelőzi azt, hogy mások hozzáférjenek bizalmas információkhoz. Ennek ellenére a böngészési előzmények törlését sokan fontolgatják.

Az alábbiakban részletezzük, hogyan törölheted a Google kereséseid egyesével, vagy akár a teljes előzményt. Vágjunk bele.

Hogyan töröld az egyes keresési eredményeket

Kezdjük azzal, hogyan lehet kitörölni egy-egy Google keresési eredményt. Ez a leggyorsabb módja, hogy eltávolítsd a legfrissebb kereséseid. A legtöbben a Google keresősávra kattintanak a főképernyőn, vagy a Google alkalmazást használják.

Az egyes keresési eredmények törléséhez használd a Google-t a szokásos módon. Amint rákattintasz, kiadja a legutóbbi 3-5 keresési eredményt. Ezeket az alábbi módon törölheted.

clear-activity

Amint megnyitottad a Google Now-t, vagy a keresőt, és elkezdenél gépelni, felbukkannak előzetes keresési eredményeid.

  1. Nyisd meg a keresőt
  2. Érintsd meg a keresősávot, hogy előhozza a billentyűzetet és a keresési eredményeket
  3. Nyomd meg hosszan azt a keresési eredményt, amit törölni szeretnél
  4. Kattints a Törlés gombra

Ennyi. Ezzel a módszerrel kitörölheted bármely keresési előzményed, vagy akár az összeset. Azonban a frissek eltűntetésével feltűnnek a régebbiek. Töröld le azokat, amiket szükségesnek érzel.

Hogyan törölj le minden Google keresést Androidon

Ha túl sokáig tartana egyesével törölgetni a keresési előzményeket, vagy egyszerűen mindet el szeretnéd távolítani, azt is megteheted. Íme hogyan kell megtisztítani a Google-fiókod teljes böngészési előzményét bármely Android készüléken.

Menj a Google alkalmazásra, majd Beállítások > Fiók és adatvédelem > és menj a Tevékenységeimre, vagy menj fel a myactivity.google.com címre. Ezen az oldalon láthatod az Google-fiókod aktivitásait. Megmutat és elment mindent. Írd be a jelszavad, majd lépj be, hogy törölhesd az előzményeidet.

delete-search

Emellett törölhetsz egyes napokat, vagy különböző, specifikus dolgokat. Ha például beléptél a banki fiókodba, a rendszer automatikusan egy „Online banki ügyintézés” nevű egységbe helyezte. Válaszd ki akármelyiket, érintsd meg a jobb oldali függőleges három pontot, válaszd a Törlést. Kiírja a részleteket, majd újra menj a törlésre. Ezzel törölted az adott nap, vagy az adott egység előzményeit.

Viszont, ha tényleg mindent le akarsz törölni egyszerre, akkor a következőt kell tenned. Meg kell említeni, hogy ebben a szakaszban sok mindent ki lehet törölni, képkereséseket, reklámokat, s a többi. Mi azonban most is a Google keresésekre koncentrálunk.

search-delete-all

  1. Menj a google.com –ra.
  2. Menj a három pontra a jobb felső sarokban
  3. Válaszd ki a „Tevékenységek törlését”
  4. A „Minden termék” legördülő menüjéből válaszd ki a „Google Keresés”-t
  5. Válaszd ki a mai napot, az elmúlt 7 napot, 30 napot, vagy „A kezdetektől”-t
  6. Kattints a „Törlés”-re, majd erősítsd meg

A Google figyelmeztet, hogy a törléssel fontos információkat távolíthatunk el, amik segítenek szolgáltatásaik jobb működésében. Ne foglalkozz vele, menj tovább az OK-ra.

Egyebek

Végeztünk. Ezzel a keresési előzményeid eltűntek a kiválasztott időszakban. Ha szeretnéd, törölj ki több konkrét napot, vagy bizonyos kategóriákat. Javasoljuk, hogy minden nagyobb egység eltávolítása előtt ellenőrizd, hogy mit is készülsz törölni pontosan.

Ezzel a módszerrel a teljes Google keresési előzményt megtisztíthatod, ami nem csak az adott készüléken törli ki az adatokat, hanem más eszközön, számítóképen, tableten, ahol ugyanazt a fiókot használod.

 

(forrás: gottamobile.com)

Hogyan aktiválhatom a Galaxy S7 USB hibakereső funkciót? Hogyan aktiválhatom a Galaxy S7 USB hibakereső funkciót?
2016. május 23.
Sokak szerint az USB hibakeresés egy olyan alapfunkció, mellyel minden felhasználónak tisztában kéne lenni, hiszen bizonyos esetekben megtörténhet, hogy a Galaxy S7 csatlakozási hibájáért ezen funkció (nem megfelelő) beállítása okolható. Éppen ezért szükségét éreztük annak, hogy tömören bemutassuk, hogyan lehet engedélyezni a beállítást és mit kell tudnod róla.
Szakértői cikk: Segítség! Vírusos az Android! Mit tegyek? Szakértői cikk: Segítség! Vírusos az Android! Mit tegyek?
2017. október 26.
Hetente hallani különböző vírusos fertőzésekről, amelyek az Android telefonokat érintik. Ezek többsége csupán zavaró, amelyet könnyű eltávolítani, ugyanakkor akad kifejezetten kártékony, ami eltávolítása során akár az összes adatodat is elveszítheted.
A 9 legjobb akkumulátor kímélő mobilalkalmazás +1 tipp A 9 legjobb akkumulátor kímélő mobilalkalmazás +1 tipp
2016. május 31.
Az akkumulátor teljesítmény monitorozására, megfigyelésésére szolgáló programok elég sokat tudnak adott esetben segíteni a különböző iPhone akkumulátor-problémák megoldásában, hiszen a felhasználók saját szokásaik szerint tudják optimalizálni a telefonjuk energiatartalékait. Ismerd meg a 10 legkedveltebb Android-os és iOS-re készített akkumulátor megfigyelő és energiaspóroló alkalmazást az ajánlónk segítségével!.