Huawei P8 beszédhangszóró csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha telefonhívás során nem hallod a beszélgetőpartnered, pedig nem állítottad át a telefonodat kihangosított üzemmódra, a készülék beszédhangszóró meghibásodására kell gondolnod. Szervizünkben megvizsgáljuk a probléma pontos okát, és ha szükséges, kicseréljük a hibás alkatrészt.

A cserélendő Huawei P8 beszédhangszóró

A Huawei P8-ban, ahogy a legtöbb okostelefonban, két hangszóró kapott helyet. Az alján elhelyezkedő csengőhangszóró, ami a nagyobb hangzásért felel és a felül található beszédhangszóró. Értelem szerűen ez szólaltatja meg a telefonhívások alatt a beszélgetőpartnered hangját. Kevesebbszer használod ezt a hangszórót, de fontosabb, mint a másik.

Meghibásodása köthető porosodáshoz, szoftveres hibához, és legrosszabb esetben alkatrészének meghibásodásához is. Szétszerelés előtt, szervizünkben ezt mindenképpen kivizsgáljuk. A beszédhangszóró a készülék alaplapja alatt található, így cseréje viszonylag bonyolult.

A Huawei P8 beszédhangszóró csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, és ha még van benne, eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát és memória kártyát. A hátlapja alá ékelünk egy vékonyabb tárgyat, például egy pengetőt, majd felpattintjuk vele. Miután eltávolítottuk, kicsavarozzuk a belső alkatrészeket tartó csavarokat, és kiemeljük a tartópaneleket.

Ezután az alaplapból az összes szalagkábelt kicsatlakoztatjuk, elsőként az akkumulátort. Majd kiemelhetjük magát az alaplapot is, óvatosan, mert nagyon sérülékeny alkatrészről van szó. Ezután kipattinthatjuk a beszédhangszórót, és a helyére illeszthetünk egy újat. Miután összeszereltük a készüléket, természetesen leteszteljük, hogy kifogástalanul működőképes állapotban adjuk vissza tulajdonosának.

Pro tipp

  • Rengeteg minőségileg megkérdőjelezhető alkatrészt árulnak a piacon. Azt javasoljuk, mindenképpen érdeklődj az üzlet felől, ahova beadod a készüléked. Ha munkájukra nem vállalnak garanciát, az már gyanús. (Mi 6 hónap garanciát adunk.)
  • Szerviznehézségi szint: 5/10