G4 Wi-Fi (bluetooth) IC csere 18.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az LG G4 Wifi integrált áramkör felel azért, hogy a telefon a környezetünkben fellelhető vezeték nélküli hálózatok jeleit felismerje, illetve, hogy ezekre csatlakozni is tudjon. A G4 típushibája a Wifi IC meghibásodása, ezért sok esetben nem jelentenek megoldást a különféle szoftveres hibaelhárítások, kizárólag az áramkör cseréje vagy újraforrasztása.

A cserélendő LG G4 Wifi ( bluetooth) IC

Leggyakrabban beázás következtében megy tönkre az áramkör, az ilyenkor fellépő korrodálódási folyamat ugyanis az alkatrész legnagyobb ellensége. A beázott LG G4 javítása kizárólag ultrahangos tisztítással végezhető el hatékonyan, ha azonban biztos vagy abban, hogy a telefon nem ázott be, ellenben folyamatosan térerő és Wifi jel hibát tapasztalsz, szinte biztos, hogy az LG G4 Wifi IC cseréje jelent megoldást a problémára.

Előfordulhat továbbá, hogy az alkatrész valamilyen mechanikai behatás (pl.: leejtés vagy ütődés) következtében károsodott, ilyen esetekben sajnos nagy a valószínűsége annak az alaplap is sérült. Annak érdekében, hogy elkerüld az ilyen jellegű meghibásodásokat - melyek akár végzetesek is lehetnek a készülék működése szempontjából - érdemes lehet beszerezned egy ütésálló LG G4 tokot, mely megóvja az ilyen jellegű sérülésektől a telefont.

Az LG G4 Wifi javításával kapcsolatban három különböző szervizfolyamat jöhet szóba. Az egyik az alaplapra kapcsolódó lábak újraforrasztása, ami körülbelül egy fél órás munkafolyamat. A Wific IC cseréje már egy fokkal komplikáltabb és időigényesebb művelet (megközelítőleg 1,5-2 óra), amennyiben azonban ez sem oldja meg a problémát, az LG G4 alaplap cseréjét kell eszközölnünk.

Az LG G4 Wifi ( bluetooth) IC csere menete

Az újraforrasztás esetén első lépésként kiszereljük az alaplapot, majd a Wifi integrált áramkörét a megfelelő hőmérsékletre hevítjük, így annak lábai újraforradnak a panelen. Ezzel a művelettel kapcsolatban meg kell említenünk, hogy nem egy hosszú életű megoldás.

Az LG G4 Wifi IC csere ennél sokkal biztosabb, ám annál összetettebb folyamat is egyben. A készülékből eltávolított alaplapot panelbefogóval stabilan tartjuk, ezt követően pedig egy speciális eszközökkel addig melegítjük, míg az anyag kezelhető hőmérsékletűvé válik. Ha ezzel is megvagyunk, egy precíz mozdulattal eltávolítható és cserélhető a meghibásodott Wifi IC.

Pro tipp

  • Az LG G4 Wi-Fi antenna ellenőrzésével és újra pozicionálásával esetlegesen megelőzhetjük a költségesebb és nagyobb kockázattal járó Wi-Fi IC cseréjét.
  • Szerviznehézség:
    • Újraforrasztás: 7/10
    • Wi-Fi (Bluetooth) IC csere: 9/10