Nexus 5 kijelző csere 29.990,- Ft Gyári kijelző 49.990 Ft | Utángyártott kijelző 29.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az LG Nexus 5 kijelzője legtöbb esetben ütődés vagy leejtés következtében rongálódik meg. A kijelző két részből áll - érintőüvegből és LCD-ből. Abban az esetben is szükséges mindkét alkatrész cseréje, ha a szóban forgó mechanikai behatás következtében csak az egyik komponens hibásodik meg, az Nexus 5 LCD és touch ugyanis külön-külön nem cserélhető.

Az LG Nexus 5 kijelzője többek között azért érdemel szót, mert az Nexus 4-hez képest bár növelték a méretét - 47 hüvelykről 4,95 hüvelykre - a telefon mérete alig növekedett. Az 1080x1920 felbontással rendelkező, 445 pixelsűrűségű LG Nexus 5 kijelző tehát nem véletlenül vizsgázott jól a tesztelők és a vásárlók körében egyaránt.

A cserélendő LG Nexus 5 kijelző

Az LG Nexus 5 kijelzője többféleképpen is sérülhet. A leggyakoribb eset az, hogy leejtés vagy ütődés hatására a Nexus 5 Gorilla Glass érintőüvege megreped vagy eltörik. Ritkábban ugyan, de előfordul, hogy egy adott pontra gyakorolt erős nyomás következtében az LG Nexus 5 LCD-je hibásodik meg. Ilyenkor a kijelzőn különböző színfoltok jelenhetnek meg a kijelzőben található kristályfolyadék szétfolyásának hatására. Mindegy, hogy az LG Nexus 5 kijelző mely része hibásodott meg, a javítás során mindkét összetevőt cserélni szükséges.

A szerelés menete

Az LG Nexus 5 kijelző csere a hátlap és az akkumulátor eltávolításával veszi kezdetét - természetesen a készülék kikapcsolását követően. Az LG Nexus 5 szalagkábeleinek lecsatlakoztatása után következik az alaplap óvatos eltávolítása. Ezt követően pedig az LG Nexus 5 kijelzőjét is eltávolíthatjuk. A javítási folyamat egyszerű leírása többeket arra sarkalhat, hogy otthon próbálják meg javítani meghibásodott készüléküket, ezt azonban semmiképpen nem javasoljuk. Azok, akik nem rendelkeznek megfelelő szervizes tapasztalattal, akár nagyobb kárt is okozhatnak a készülékben.

Pro tipp

  • Ha LG Nexus 5 kijelzője betört, a lehető leggyorsabban látogasson el szervizünkbe, hogy kicserélhessük a törött üveglap miatt balesetveszélyessé vált készüléket.
  • Ne bízzon meg a Távol-keleti, olcsón beszerezhető LG Nexus 5 kijelzőkben, ezek minősége ugyanis messze alulmúlja a minőségi kijelzők teljesítményét.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10