Galaxy A3 (2015) hátlapi kamera csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a hátlapi kamera rossz minőségű képeket készít (életlenek, „zajosak”), akkor valószínű, hogy meghibásodott. Ha az újra szoftverezés nem segít, akkor a Samsung Galaxy A3 hátlapi kamera csere javasolt.

A cserélendő Samsung Galaxy A3 hátlapi kamera

A Samsung Galaxy A3 13 megapixeles kamerával rendelkezik, mely cseréje akkor indokolt, ha nem a jól megszokott minőségű képeket készíti, hanem annál rosszabb, homályos, életlen képeket. Ha felmerül a hátlapi kamera meghibásodásának gyanúja, akkor legelőször érdemes ellenőrizni a hátlapon lévő kamera lencse épségét, tisztaságát. Előfordulhat ugyanis, hogy a kamera lencse szennyeződése vagy karcossága miatt rossz minőségűek a képek. Ha látható szennyeződés van a lencsén, egy alapos tisztítás megoldhatja a problémát, ha viszont megsérült (berepedt, megkarcolódott), akkor ki kell cserélni a Galaxy A3 kamera lencsét.

Abban az esetben, ha tiszta, sérülésmentes a védőlencse, akkor már jogosan gyanakodhatunk a hátlapi kamera meghibásodására, mely általában extrém mechanikai hatások által vagy beázás következtében hibásodik meg. Ilyen esetekben a pillanatok jó minőségű megörökítése érdekében javasolt a Samsung Galaxy A3 hátlapi kamera csere.

Előfordulhat, hogy a hátlapi kamera meghibásodásáért az előlapi kamera nem megfelelő működése a felelős.

Samsung Galaxy A3 hátlapi kamera csere folyamata

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy sok esetben akkor is „gyári” alkatrészként árulnak Samsung alkatrészeket, ha valójában csupán gyári minőségű után gyártott alkatrészről van szó. Mi kizárólag a Samsung által gyártott alkatrészeket áruljuk, és ezeket szereljük be a készülékedbe!

A Samsung Galax A3 hátlapi kamera az alaplapon helyezkedik el, így a cseréhez az alaplapot is el kell távolítani. Ehhez legelőször a fém középkerethez ragasztott hátlapot kell leválasztani. Így már hozzáférünk az alaplaphoz, melyet a szalagkábelek lecsatlakoztatása és a rögzítő csavarok eltávolítása után tudunk kiszerelni. A sérült alkatrész leválasztása után az új, gyári (!) Samsung Galaxy A3 hátlapi kamera beszerelése következik, majd végezetül a készülék összeszerelése és a hátlap visszaragasztása. A ragasztó száradási ideje kb. 2-3 óra, ezért a teljes szervizelési idő kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Ha a hátlapi kamera homályos képeket készít, érdemes először a hátlapon lévő kamera lencse tisztaságát és sérülésmentességét ellenőrizni.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10