Galaxy A5 (2016) beszéd hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Telefonhívások során recsegve, tompán vagy egyáltalán nem hallod a beszélgetőpartnered? A Galaxy A5 beszéd hangszórójának cseréje szükséges. Szervizünkben tapasztalt kollégáink magabiztos kezekkel varázsolják újjá a készüléked!

A cserélendő Galaxy A5 (2016) beszéd hangszóró

A Galaxy A5 beszéd hangszórója a készülék felső részén található. Ezért, ha telefonálsz és a füledhez emeled a készüléked, pontosan tudja közvetíteni a hangot. Ebből kifolyólag a beszéd hangszóró sokkal csendesebb, mint a csengőhangszóró, meghibásodására is akkor gyanakodhatsz, ha hívások során romlik a beszédhang minősége.

Meghibásodása nem mindig alkatrésszel kapcsolatos probléma, ezért nem is biztos, hogy cserélni kell azt. Hálózati hibától kezdődően beállítási hibákkal bezárólag számos oka lehet a nem megfelelő működésnek. Előfordulhat, hogy a beszédhangszóró nyílása beporosodott és a lerakódott porszemek gátolják a hang tiszta mozgását, csakúgy amikor a porszemek a membránon telepednek meg. Ilyenkor lehet, hogy egy nagyobb tisztítás is végét veszi a problémának. Szervizünkben gyakorlott kollégáink kivizsgálják a készüléket, és megjavítják.

A Galaxy A5 (2016) beszéd hangszóró csere menete

A telefont kikapcsoljuk, eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát és felmelegítjük a hátlapját. Ezután pengetőkkel leválasztjuk azt a peremről. Ez a szerviz egyik legnehezebb munkafolyamata, hiszen a hátlap könnyedén törik. Ellenben, ha ismered a bevált mozdulatokat, kockázatmentesen tudod eltávolítani.

A hátlap leemelése után lecsavarozzuk a középkeret tartócsavarjait, majd eltávolítjuk, ezzel eljutva a beszéd hangszóróig. Vékony csipesz segítségével kiemeljük, majd helyére újat illesztünk. A készüléket összeszereljük, majd leteszteljük.

Pro tipp

  • Internetről rendelni alkatrészeket nagy kockázattal jár, hiszen nem tudhatod, milyen minőségű perifériához jutsz hozzá.
  • Üzleteinkben számos praktikus kiegészítőt találhatsz, érdemes szétnézni webshopunkon, vagy akár személyesen.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10