Galaxy A5 (2016) csengő hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy A5 csengő hangszórójának cseréje szükséges, ha a készülék telefonhívások során tompán, recsegve, vagy egyáltalán nem csöng ki. Szervizünkben rövid időn belül, gyári minőségű alkatrészt ültetünk a régi helyére.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) csengő hangszóró

A csengő hangszóró szolgáltatja a multimédia tartalmak lejátszása során hallható hangokat, de ez felel a kicsengésért, sőt az ébresztőért is. A meghibásodására akkor gyanakodj, ha az említett hangok tompábbak, recsegősebbek, vagy egyáltalán nem is szólnak.

A problémát okozhatja egy nagyobb ütődés, beázás, sőt porosodás is. Az apróbb porszemek megtelepednek a membránon, vagy a hangszóró nyílásán. Szerviz előtt érdemes megvizsgálni, hogy pormentesítéssel orvosolható-e a probléma, azaz javítható-e a telefon az alkatrész cseréje nélkül. Tapasztalt kollégáink gyors és biztos kezekkel végzik el a készülék javítását.

A Galaxy A5 (2016) csengő hangszóró csere menete

A csengő hangszóró kiszerelése nehezebb munkafolyamat, mint elsőre tűnhet. Az alkatrészt a hátlap felől kell megközelíteni. Melegítőpadra helyezzük a telefont és várunk, ameddig kellő hőmérsékletre felmelegszik és megolvad a perem alatti ragasztó, ezután pengetők segítségével elválasztjuk a kerettől. Leemelése után a középkeretet is ki kell csavaroznunk, így férünk a készülék belsejéhez.

Az alaplap mögött helyezkedik el a csengő hangszóró, ehhez az akkumulátort, majd az alaplapot is eltávolítjuk. A csengő hangszórót ezután csipesszel kiemeljük, és helyére újat építünk. Összeszerelés során figyelni kell, hogy minden, a legapróbb alkatrészig a helyére kerüljön. Ezután leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Ha nem lenne számodra elég a telefonod hangereje, ajánlunk hozzá egy elképesztő hangzásra képes JBL vízálló hangszórót!
  • Ha telefonhívások során nem hallod a beszélgetőpartnered, a készüléked beszéd hangszórója hibásodott meg.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10