Galaxy A5 (2016) kijelző keret csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy A5 kijelző keret cserére van szükség, ha az meghajlott, vagy erőteljesen deformálódott. Szervizünkben mindent megteszünk, hogy minél hamarabb újjávarázsoljuk a készüléked.

A cserélendő Galaxy A5 (2016) kijelző keret

Mondanánk, hogy a Galaxy A5 törhetetlen telefon, de hazudnánk. Igazság szerint ütésállóbb készülék, mint társai, de sajnos ennek a készüléknek is vannak határai. A kijelző kerete egyben tartja a készülék belsejét, segít a minél pontosabb és megbízhatóbb tartásban is. Meghibásodása erőteljesen negatív hatással van a készülék belső alkatrészeire, így érdemes minél hamarabb szervizbe vinned.

Ha a készülékre véletlenül ráültél, ráléptél, de a kijelzője és hátlapja nem repedt el, a telefon mégis meghajlott, akkor egyértelműen a középkeretét kell cserélni. Sokan kérdezik tőlünk, hogy vajon lehetséges-e egy hajlott telefon visszahajlítása. Erre egyszerű a válasz, nem. Igazság szerint, ha vissza is tudnánk hajlítani a készüléket, a belső alkatrészei komoly károkat szenvednének el, másrészt a tartóssága egyáltalán nem lenne hosszú. Így egy olyan munkafolyamatért fizetnél, ami tulajdonképpen haszontalan. Ha a készülék meghajlott, egyetlen lehetőség a középkeretének cseréje.

A Galaxy A5 (2016) kijelző keret csere menete

Ennek a menete azonban rendkívül bonyolult és megerőltető munkafolyamat. A Galaxy A5 hátlapján kell először leválasztani, de ez nem csavarozott, hanem ragasztott. Ebből kifolyólag melegíteni kell, ami miatt a készülék festékrétege lepattanhat, a Galaxy A5 veszíthet az esztétikai értékéből.

Gyakorlott kezekre lesz szükség, hogy a hátlap leválasztása során az üvegborítás ne karcolódjon, és ne repedjen meg. Eltávolítása után jutunk a középkerethez, amit számos csavar tart, ezeket mind lecsavarozzuk. Szerencsés eset, ha a deformáció nem annyira erős, hogy gátolja az alkatrész leválasztását. A hibás középkeretet ezután újra cseréljük.

Pro tipp