Galaxy A5 (2015) csengő hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy A5 csengő hangszóró csere akkor javasolt, ha a készülék nem képes lejátszani, vagy csak rossz minőségben tudja megszólaltatni az értesítő hangjelzéseket és a médiafájlok hanganyagait.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 csengő hangszóró

A csengő hangszóró feladata, hogy megfelelő minőségben szólaltassa meg az értesítő hangjelzéseket valamint az audio- és médiafájlok hanganyagait. Ha a csengő hangszóró nem ad ki semmilyen hangot, akkor legelőször érdemes ellenőrizni a hangerő szintjét és azt, hogy a készülék nincs-e néma üzemmódban.

Érdemes továbbá letesztelni, hogy fülhallgatón keresztül hallhatóak-e a hanganyagok. Ha igen, akkor már valószínűsíthető, hogy meghibásodott a csengő hangszóró. Ez általában akkor fordulhat elő, ha a készülék extrém módon megsérül (pl.: nagy magasságból, nagy erővel, kemény felületre esik), esetleg bejut a víz a készülék alján keresztül a hangszóró modulhoz, ami zárlatot okozhat az alkatrészben.

Ha a tesztek is a csengő hangszóró meghibásodását mutatják, akkor a Samsung Galaxy A5 csengő hangszóró cseréje fog megoldást nyújtani a problémára.  

Samsung Galaxy A5 csengő hangszóró csere menete

A Galaxy A5 csengő hangszórója a fém középkereten helyezkedik el, ezért legelőször ezt a komponenst és a hozzárögzített hátlapot kell leválasztani. A meghibásodott csengő hangszóró kiszerelése után az új, gyári Samsung Galaxy A5 csengő hangszóró beszerelése következik, végül pedig a készülék összeszerelése. Az új ragasztásnak kb. 2-3 órára van szüksége, hogy megszáradjon, ezért a teljes szervizelés kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Ha a Galaxy A5 hangjelzései vagy a lejátszott médiafájlok hanganyagai nem hallhatóak, akkor először győződjünk meg arról, hogy a készülék nincs néma üzemmódban és megfelelő-e a hangerő szintje.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10