Galaxy J5 (2015) bekapcsoló gomb csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy J5 bekapcsoló gomb cseréje válik esedékessé, ha a gomb erős nyomásra sem reagál. Előfordulhat, hogy egy nagyobb esés következtében betört, ilyenkor erősebb kattanó hangot hallat. Hosszabb használat során pedig könnyedén elkophat. Szervizünkben rövid idő alatt megoldjuk a problémát.

A cserélendő Galaxy J5 bekapcsoló gomb

Kevésbé gyakori eset, hogy a Galaxy J5 bekapcsoló gombja cserére szoruljon, de előfordulhat. Az előző társához képest, a 2016-os készülék erősebb fém anyagból készült, így lassabban kopik és kicsit strapabíróbb természetű.

Ennek ellenére használat során elkophat, elfáradhat az anyag, egy nagyobb esés következtében, amikor a telefonod pont szerencsétlen helyre érkezik, be is törhet. Mivel a bekapcsoló gomb fontos szerepet tölt be, így meghibásodás esetén a cseréje mindenképpen indokolt.

A Galaxy J5 bekapcsoló gomb csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, és kijelzővel előre, az asztalra helyezzük. Mivel a hátlapját nem ragasztották, így viszonylag könnyen lepattinthatjuk. Ezzel még nem jutunk hozzá a belső alkatrészekhez, mivel azokat egy fedőpanel takarja. A panelt sok csavar tartja erősen, így azokat ki kell csavaroznunk.

Ha megszabadítottuk a készüléket, az alaplap leválasztása következik, amit szintén csavarok tartanak a helyén. Ezután már kiemelhető a bekapcsoló gomb és annak szalagkábele is. A telefont összeépítése gyakorlatilag a szétszerelés fordított irányú mása. A szerviz végén bekapcsoljuk a készüléket és meggyőződünk arról, sikerrel zárult-e a munkafolyamat.

Pro tipp

  • Mivel a bekapcsoló gomb tartós ötvözetből készült, így ritkán hibásodik meg. Azonban annak szalagkábele vékony, amely kevésbé bírja a gyűrődést. Könnyen elszakadhat, megtörhet.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10