Galaxy S6 Edge Plus micro USB szalgkábel csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az USB csatlakozó általában akkor hibásodik meg, ha nedvesség vagy szennyeződés éri. Az ultrahangos tisztítás megoldás lehet, ha nem segít, akkor indokolt a Galaxy S6 Edge Plus USB csatlakozó csere.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 Edge Plus micro USB szalagkábel

A Samsung Galaxy S6 Edge Plus USB csatlakozója az egyik legkönnyebben szennyeződő alkatrész, a nyílt aljzatba kerülő zsebszöszök vagy egyéb szennyeződések feltapadhatnak az oldalfalra, ezáltal meggátolhatják az érintkezést. A nedvesség szintén nincs jó hatással az USB csatlakozóra, hiszen ilyenkor olyan oxidációs folyamatok lépnek fel, melyek szintén meggátolják a csatlakozó hibátlan működését. Ilyen esetben az ultrahangos tisztítás megoldást jelenthet a problémára.

Ha nem segít a tisztítás vagy esetleg az USB csatlakozó szalagkábele sérült és ez okozza a csatlakozó meghibásodását, akkor a Galaxy S6 Edge Plus USB csatlakozó csere orvosolhatja a problémát, mely egy modult alkot a fülhallgató jack csatlakozóval, valamint a home gomb két oldalán elhelyezkedő érintőpanelekkel, így ezek cseréje egyben lehetséges.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus micro USB szalagkábel csere menete

Az USB csatlakozó cseréje a Galax S6 Edge Plus hátlapjának eltávolításával kezdődik, melyet ragasztóval rögzítettek a középkerethez. Egy hőfúvó pisztoly, egy tapadókorong és egy vékony műanyag szerszámmal óvatosan eltávolítjuk a hátlapot, ezt követően a középkeretet távolítjuk el. Az alaplapra csatlakoztatott szalagkábelek leválasztása után kivesszük az alaplapot, és az akkumulátort.

A kijelzőt is eltávolítjuk, így férünk hozzá a kijelző alatt lévő két érintőgomb érzékelőihez, melyeket óvatosan leválasztunk a belső keretről. Az USB csatlakozó csavarjainak kiszerelése után kivesszük az alkatrészt, majd ezután beszereljük az új, gyári Samsung Galaxy S6 Edge Plus USB csatlakozót is magába foglaló modult, és kezdődhet a készülék összeszerelése és ragasztása. Az új ragasztás száradása miatt a szervizelési idő kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Ha nedvesség éri az USB csatlakozót, akkor mielőbb érdemes kiszárítani, például egy hajszárító segítségével, ha nem segít, akkor érdemes egy ultrahangos tisztítást elvégeztetni.
  • Szerviznehézségi szint: