Galaxy S8 Plus csengő hangszóró csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Szervizünkben lehetőséged van a Samsung Galaxy S8 Plus csengő hangszóró cseréjére. Abban az esetben, ha a készüléked nem csöng ki telefonhívások esetén, és a különböző multimédia tartalmakat sem szólaltatja meg, szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül cseréljük az alkatrészt.

A cserélendő Galaxy S8 Plus csengő hangszóró

Nem érdemes összetéveszteni a csengő hangszórót a beszédhangszóróval. A készülékedben két hangszóró is található, a beszédhangszóró telefonhívások során szolgáltat hangot, ameddig a csengő hangszóró minden más esetben. (Ha oldalra fekteted a telefonod egy videó lejátszása során, a beszéd hangszóró csengő hangszóróként funkcionál a sztereó hangzás érdekében).

A csengő hangszóró meghibásodása beázás következtében az oxidáció hatására fordulhat elő, de porosodás esetén is zavaró, recsegő hangot kelthet. A kisebb porszemek komolyabb bajt is okozhatnak, a hang frekvenciájára mozoghatnak, és a rezgő porszemek elvághatják a membránt, így már nem javítható egy alapos tisztítással. Az alkatrész elmozdulhat, megtörhet, berepedhet, ekkor mindenképpen cserélnünk kell.

A Galaxy S8 Plus csengő hangszóró csere menete

Amint megbizonyosodtunk arról, hogy valóban a csengő hangszóró a hibás, nem pedig a szoftver helytelen beállításai tehetnek a némaságról, kikapcsoljuk a telefont és elindítjuk a munkafolyamatot.

A csengőhangszóró a hátlap mögött alsó panelrészen található. Felmelegítjük a hátlapot, óvatosan, nem szabad nagyobb hőnek érnie a belső alkatrészeket, majd egy pengető segítségével leválasztjuk a keretről. Ezután rögtön szemünk elé kerül a csengő hangszóró, amit pár csavar tart. Eltávolítjuk és újjal vértezzük fel a telefont.

Pro tipp

  • A Samsung Galaxy S8 Plus valódi multimédiás eszközként is használható. Ennek kiaknázása képen szerezz be hozzá egy vízálló JBL hangszórót.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10