Galaxy S8 SIM olvasó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 SIM olvasó cseréjére abban az esetben van szükség, ha a készüléked nem tud felcsatlakozni a mobilszolgáltatód által biztosított hálózati kapcsolatra, illetve a mobilnetet sem éri el.

A cserélendő Galaxy S8 SIM olvasó

Minden hasonló jellegű probléma esetében ellenőrizd a hálózati kapcsolatod és a szolgáltatót, ugyanis előfordulhat, hogy nem a te készüléked a hibás. Amint meggyőződtél arról, hogy a hálózati szolgáltatód megfelelően biztosítja a jelet, illetve a SIM-kártya is épségben van, nem karcos és nem horzsolt, akkor a SIM olvasó cseréjére lesz szükség.

A SIM olvasó az alaplapon található, így cseréje nehéz és bonyolult eljárás, javítását semmiképpen sem ajánlott otthon végezni.

A Galaxy S8 SIM olvasó csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd háttal előre az asztalra helyezzük és felmelegítjük a hátlapját. Egyenletesen melegítjük, vigyázva az ujjlenyomat-érzékelőre, oldalirányban felfeszítjük, és vákuumos tapadókorongot használva teljesen leválasztjuk a keretről.

Az NFC kártya, csengő hangszóró egy-egy panelen helyezkedik el, amiket eltávolítunk, közvetlenül utána az akkumulátort is lecsatlakoztatjuk, ha szükséges eltávolítjuk. Az alaplapra csatlakozó flexeket és csatlakozókat eltávolítjuk és kiemeljük az alkatrészt. Mikroszkóp alatt távolítjuk el róla a hibás SIM olvasót és illesztjük helyére az újat. Ragasztóanyagot használva, az alaplap sérülékenységét szem előtt tartva rendkívül óvatosan kell eljárnunk. Várunk a száradási idővel, összeépítés során a hátlap is újabb ragasztóanyagot kap, ha mindent összeszereltünk és megkötöttek a ragasztók, tesztelés alá vonjuk a készüléket.

Pro tipp

  • Telefonváltás esetén előfordulhat, hogy az addig használt SIM-kártya nem lesz kompatibilis az új eszközbe. Ebben az esetben javasoljuk a Nano SIM Adapter kiegészítőnket, amivel megoldottá válik a probléma.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10