Xperia M4 Aqua előlapi kamera csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A telefon kategóriájához képest korrekt tudású, 5 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik, ami már épp elég arra, hogy igazán jó szelfiket lehessen vele készíteni. Ha megfelelő fényviszonyok mellett az Xperia M4 Aqua előlapi kamerájával életlen képet készítesz, esetleg fekete foltok borítják, akkor a telefon kamerája cserére szorul.

A cserélendő Xperia M4 Aqua előlapi kamera

Az Xperia M4 Aqua előlapi kamerájának meghibásodását számos okból közvetlenül is észlelni tudod. Egyértelmű jel, ha a készített képeid homályosak, életlenek, kásásak. Ha a kamera programját megnyitva sötét kijelző fogad, vagy meg sem tudod nyitni, az egyaránt utalhat az előlapi kamera meghibásodására, de az is előfordulhat, hogy egy rendszerfrissítéssel megoldódik a probléma.

Mivel a hátlapi kamera meghibásodása hatással lehet az előlapi kamerának a működésére is ezért az előlapi kamera meghibásodása esetén ellenőrizni kell a hátlapi kamerát.

Az Xperia M4 Aqua előlapi kamera csere menete

A kikapcsolt készüléket úgy fektetjük az asztalra, hogy a telefon hátlapja nézzen vissza ránk. Az Xperia M4 Aqua vízálló besorolást kapott, ebből következően, ragasztóanyag szigeteli a hátlap és a többi alkatrész közötti rést. Ezt a ragasztóanyagot egy hőlégfúvó eszközzel megolvasztjuk. Pengetőkkel alátámasztjuk, majd felfeszítjük. Ez a folyamat hidegvért követel, hiszen a hátlapot komoly erővel kell leválasztani, aminek következtében eltörhet, megrepedhet.

Az akkumulátor kivétele sem egyszerű feladat. A réz kábelt leválasztva, sem emelhető ki könnyedén, mivel mögé is került némi ragasztóanyag. Csakúgy, mint a hátlapnál felfeszítése erőt igényel, közben figyelni kell, hogy az alkatrész meg ne sérüljön.

Ezután hozzáférhetünk az alaplaphoz, amit 3 csavar erősít a telefon vázához. Ezeket kicsavarozva emelhetjük ki, és tolhatjuk ki belőle akár ujjal is a hátsó főkamerát. Baloldalon található egy műanyag fedőeszköz, amit el kell távolítani, nagyon óvatosan, ugyanis szorosan kötődik az adatlaphoz. Ezután szabaddá válik az előlapi kamera, amit ujjal szintén leválaszthatunk, és a helyére illeszthetjük az újat.

A telefon összeszerelése után alapos tesztnek vetjük alá, ha mindenen átment, visszajuttatjuk a tulajdonosának.

Pro tipp

  • Gyakori eset, hogy rossz képek esetén a kamera előtt található védőüveg porosodott meg. Ez szerencsés eset, hiszen egy alapos tisztítással ennek gyorsan végét vehetjük.
  • Az Xperia M4 Aqua szerelése bonyolult folyamat, komoly szaktudást igényel, így nem ajánljuk, hogy otthon próbáld megoldani a problémát.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10