Xperia XA beszédhangszóró csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Sony Xperia XA beszédhangszórójának egyértelmű hibajele, ha telefonálás során nem, vagy csak alig hallod a beszélgetőpartnered. Mivel létfontosságú alkatrész, így hibája használhatatlanná teszi a készüléket. Szervizünkben gyorsan és profin cseréljük az alkatrészt.

A cserélendő Xperia XA beszédhangszóró

Ha a beszélgetőpartnered hangja recseg, tompa, esetleg néma, mindenképpen győződj meg a térerőd minőségéről. Magyarországon már ritkán találni olyan helyet, ahol nem megfelelő a hálózat a telefonáláshoz, de vastagabb falak mögött mégis könnyedén előfordulhat.

A meghibásodást egyértelműen kiszűrheted, de a hiba pontos okát nem. Ha szerencséd van, csupán porosodott az alkatrész, ami a hang tompaságát okozza, de ha a problémát megelőzte egy nagyobb esés, valószínűsíthetően magának az alkatrésznek a cseréjére lesz szükség.

Az Xperia XA beszédhangszóró csere menete

A telefont kikapcsoljuk, az oldalába helyezett SIM-kártyát, és memória kártyát eltávolítjuk. Kijelzővel előre, az asztalra helyezzük, majd hőlégfúvót használva, egyenletesen melegítjük. Az alatta található ragasztóanyag feloldását követően vékony lapkákat ékelünk a keret és megemelkedett hátlap közé. Ha sikerrel elválasztottuk a még kötő ragasztóanyagot, hozzáférhetünk a készülék belső alkatrészeihez.

Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, így áramtalanítjuk tökéletesen a készüléket. A beszédhangszóró az alaplap alatt található a telefon felső részén. Az alaplapot takaró fedőpanelt lecsavarozzuk és kiemeljük. Ezután lecsatlakoztatjuk az alaplaphoz kötő szalagkábeleket, majd magát az alkatrészt is kiemeljük. Az alatta található beszédhangszórót egy újra cseréljük. A teszt végén próbahívásokat végzünk, hogy megbizonyosodjunk a készülék tökéletes működéséről.

Pro tipp

  • Bizonyosodj meg arról, hogy a beszélgetőpartnered mikrofonja jó állapotban van-e és nem az okozza a hibát!
  • Otthoni szervizelést nem ajánljuk, hiszen a belső alkatrészek nagyon sérülékenyek.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10