Xperia XZ csengőhangszóró csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XZ csengőhangszórójának problémájára utal, ha a készülék tompán, recsegve, vagy egyáltalán nem szól. Győződj meg arról, hogy nincs-e néma módban a készüléked! Ha nincs, a csengőhangszóró cserére szorul!

A cserélendő Xperia XZ csengőhangszóró

A készülékbe két hangszórót ültettek, a beszédhangszórót, és a csengőhangszórót. Előbbi a telefonhívások során hallható beszélgetőpartnered hangját szolgáltatja, utóbbi pedig a készüléken lejátszott multimédia tartalmakért felel. Így ez a hangosabb, és gyakrabban használt hangszóró. Meghibásodása kellemetlenségeket okoz, például kihangosítani sem tudod a készüléket.

Vizsgáld, hogy nem áll-e fenn szoftveres hiba, természetesen szervizünkben azt is korrigáljuk. Ha beázott a készülék, ultrahangos tisztítással orvosoljuk, azonban, ha tört, akkor az alkatrész cseréje szükséges.

Az Xperia XZ csengőhangszóró csere menete

A kikapcsolt telefont hátlapjára fektetjük, majd hősugárzóval felmelegítjük a kijelzőjét. Ha kellőképpen meleg, és megolvadt alatta a ragasztóanyag, pengetőket aláékelve felpattintjuk és eltávolítjuk a keretről.

A belső alkatrészeket fedő panelt lecsavarozzuk, az akkumulátorral együtt emeljük ki. A készülék alján található a csengőhangszóró, szintén egy panelen helyezkedik el, amit az akkumulátor és pár csavar eltávolítása után ki tudunk csúsztatni. Az új hangszórót rászereljük, a készüléket összeépítés után leteszteljük.

Pro tipp

  • Intenzív használat során könnyedén eltörhet a telefonhoz kapott fülhallgató kábele, üzletünkben remek minőségű Sony Xperia XZ fülhallgatót vásárolhatsz!
  • Szerviznehézségi szint: 8/10