Xperia XZ hátlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XZ hátlapi kamerájának egyértelmű hibajele, ha a készített képek, zajosak, foltosak. Ha a kamera alkalmazás lefagy, el sem indul, illetve sötét képet mutat, szoftveres hibára gyanakodhatunk.

A cserélendő Xperia XZ hátlapi kamera

A Sony aktuális csúcsmodelljének legnagyobb erősségeként mutatta be az Xperia XZ hátlapi kameráját. Olyan hihetetlen specifikációkkal rendelkezik a készülék, amiket más telefonoknál nem tapasztalhatunk. A hátlapi kamera 23 megapixeles, 1/2,3”-es Exmor RS™ szenzorral rendelkezik, 24 mm-es széles látószögű G Lens objektív f/2.0 apertúrájú, és lézeres érzékelő segít a minél gyorsabb és pontosabb fókuszolásban. A Sony a lassított felvételekre helyezte a hangsúlyt, amik a saját felvételeiken valóban gyönyörűek voltak.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a készített képek minősége nem feltétlenül éri el az elvárt szintet. Természetesen egyáltalán nem rossz a kamera rendszere, de a Sony által felállított szinten nem üti meg. Ha a fent említett hibajelekkel találkozol, mindenképpen érdemes szervizünkbe ellátogatnod, ahol gyorsan a probléma végére járunk.

Az Xperia XZ hátlapi kamera csere menete

Az Xperia XZ esetében a hátlapi kamera az alaplapon helyezkedik el. Mivel a készülék elölről bontható, így viszonylag hosszabb folyamatnak számít. Első körben kikapcsoljuk a készüléket, és eltávolítjuk belőle a SIM- illetve memória kártyákat. Felmelegítjük a kijelzőjét, ha feloldott a ragasztóanyag, pengetőkkel lepattintjuk a középkeretről.

A belső alkatrészeket fedő panelt lecsavarozzuk, vele együtt emeljük ki az akkumulátort, aminek a szalagkábelét előzőleg már kikötöttük az alaplapból. Ezután kicsúsztatjuk a készülékből az alaplapot, majd a meghibásodott hátlapi kamerát egy újra cseréljük. Minden esetben leteszteljük a készüléket, mielőtt visszaszolgáltatjuk.

Pro tipp

  • A kamera alkalmazás hirtelen fagyása szoftveres problémára utal. Az Android rendszer újratelepítése jelenti rá a megoldást.
  • A hátlapi kamera meghibásodása zavarhatja az előlapi kamera működését is.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10