Xperia Z akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Egyaránt jellemző az akkumulátorokra, hogy egy bizonyos idő és újratöltés után kimerülnek, elfáradnak. Azaz, ha nem használod ki erőteljesen a telefonod, és próbálod kímélni az akkumulátorát, egy idő után a cseréjére lesz szükséged.

A cserélendő Xperia Z akkumulátor

A 2330 mAh-val érkező Xperia Z az okostelefonok legrosszabb tulajdonságához híven gyakorta töltésre szorul. Folyamatos használat mellett egy fél napot jósolunk előre. A telefon képernyője meríti leginkább az akkumulátort, amire megoldást jelenthet, hogyha kisebb fényerővel használod a telefonod. Ezek mellett ebben a cikkükben összegyűjtöttünk pár lehetőséget, amellyel növelni tudod androidos telefonodon az üzemidőt.

Az akkumulátor hibájára gyanakodhatsz, ha a telefont töltőre helyezve nem veszi fel a kellő töltésmennyiséget, vagy már egyáltalán be sem kapcsol.

Az Xperia Z akkumulátor csere menete

Magának az akkumulátornak a cseréjéhez nem kell szétbontanunk az egész telefont, de a hátlapot le kell vennünk, ami a legkényesebb munkafolyamatok egyike.

Miután kikapcsoltuk az eszközt, arccal az asztalra helyezzük. Mivel a Sony törekedett a por- és cseppállóságra, így ragasztóanyaggal erősítették meg a hátlap tapadását, ezt a ragasztóanyagot kell megolvasztanunk. Hőlégfúvó segítségével melegítjük a hátlapot addig, ameddig érezhetően el nem old a ragasztó.

Vákuumos tapadókorongot használva választjuk el a hátlapot a többi alkatrésztől. A Sony hátlapja könnyen törik, ezért ez a munkafolyamat hidegvért és tapasztalatot igényel.

A hátlapot elválasztva kicsatlakoztatjuk az akkumulátort, kiemeljük, és a helyére illesztjük az újat. Ezután visszatapasztjuk a hátlapot egy új ragasztóanyaggal, és leteszteljük a telefont, hogy valóban megoldódott-e a probléma.

Pro tipp

  • Mivel a telefon masszív használat mellett egy fél napot bír ki, szükséged lehet egy külső akkumulátor töltőre, amivel ezt az időt legalább 4-szeresére növelheted.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10