Xperia Z2 hátlap csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A cserélendő Xperia Z2 hátlap

A Sonynál nagyon ráéreztek az Xperia Z szériájának első darabjára, így maradva a jól bevált külsőnél, a Z2 tervezésekor nem változtattak semmi szembetűnőbbet. Megmaradt a minőségi fém és üveg kombinációja, mely exkluzív külsőt kölcsönös a telefonnak. Az Xperia Z2 vízálló. Jelen esetben a vízállóságot ne úgy értsük, hogy egy esőben sem félünk felvenni a telefont, hanem a nyaralás alatt, akár a víz alatt is bármikor készíthetünk remek képeket.

A kinézetre nem lehet panaszunk, azonban figyelni kell a telefon védelmére is. A hátlapját borító üvegfal könnyen eltörhet, karcolódhat. ami árt a szépségének. A leggyakoribb baleset a telefon leejtése, vagy véletlen odaverődése bizonyos felületekhez. A telefon szépségének és nem mellesleg belső hardvereinek megvédése érdekében érdemes cserélni a törött hátlapot, amit szervizünkben 2 év garanciával vállalunk. Habár a hátlap eltávolítása egy viszonylag gyorsabb folyamatnak mondható, a ragasztóanyag száradásának ideje és szervizünk leterheltségének függvényében a munkafolyamat fél napot vehet igénybe.

Az Xperia Z2 hátlap csere menete

A telefon kikapcsolása utána nekilátunk a a munkafolyamatnak. A tökéletes vízállóságának elérésének eredményeképpen ragasztóanyagot használnak. Ezt a ragasztóanyagot kell, egy erre speciálisan kifejlesztett eszközzel megolvasztanunk, hogy feloldjon. A munkát kifejezetten nagy körültekintéssel végezzük, ügyelve arra, hogy nehogy megsérüljön a hátlap. A ragasztóanyag feloldása után, egy tapadókorongot ráillesztünk, ezzel kissé felfeszítve a telefon hátlapját. Vékony eszközökkel, például pengetőkkel teletűzdeljük a nyitott réseket, és óvatos mozdulattal felfeszegetjük a még odaragadt részeket. Amint feljött a hátlap, kitakarítjuk a fel nem oldott ragasztóanyagot, annak érdekében, hogy a következő jól tudjunk kötni. Amennyiben a telefon rendelkezik NFC kártyával azt eltávolítjuk a régi hátlapról, és az újra illesztjük. A folyamat befejezése után egy 3-4 óráig pihenni hagyjuk a telefont, hogy a ragasztóanyag biztosan megkössön.

A ragasztóanyag megkötési ideje miatt, az Xperia Z2 hátlap cseréjének ideje fél napig tarthat.

Pro tipp:

  • Előzd meg a problémát, és kíméld meg magad anyagi terhektől azzal, hogy megfelelő védelemmel látod el a telefonod. Nagy választékban találsz tokokat az üzletünkben.
  • Otthon semmiképpen sem ajánljuk a telefonod hátlapjának cseréjét, hiszen ha a melegítést nem megfelelő eszközzel és technikával végzed el, könnyen kárt tehetsz a telefonod belső hardvereiben.
  • Szerviznehézségi szint: 10/4