Xperia Z3 Compact SIM tálca csere 2.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z SIM tálca meghibásodásának az oka leggyakoribb esetben, ha a készüléket hirtelen erős külső behatás éri. Azaz, ha véletlenül leejted, odaütődik valamihez, vagy nagyobb súly nehezedik rá. Szervizünkben pillanatok alatt elvégezzük a hibás alkatrész cseréjét.

A cserélendő Xperia Z3 Compact SIM tálca

A Compact sorozatot azoknak indította el a Sony, akik nem ragaszkodnak, vagy kényelmetlennek találják a phablet méretű telefonokat, és egy megbízható, ám ugyanolyan gyors kisebbre vágynak. Ebből a szempontból a Compact telefonok jól vizsgáztak, tesztelésükkor érezni lehet, hogy a Sony megpróbálta a nagyok tudását belerejteni a készülékekbe.

Tehát külsőben-belsőben a mérettől eltekintve nagyjából megegyeznek a készülékek, ebből kifolyólag, ahogy a nagy testvérénél megszokhattuk, ennél a telefonnál is a SIM tálca biztosítja a SIM-kártya tökéletes illeszkedését.  Az alkatrész meghibásodása viszonylag ritka, de előfordulhat, ha a készüléket erősebb, külső behatás éri. Minden esetben ajánlott a telefon mellé beszerezni egy megfelelő minőségű védőtokot, amely segítségével ezeket a kellemetlen helyzeteket könnyedén elkerülheted.

A törött, vagy megrepedt SIM tálca nehezen illeszthető a készülékbe, ráadásul az ép SIM-kártyát is könnyedén megkarcolhatja.

Az Xperia Z3 Compact SIM tálca csere menete

Az Xperia Z3 Compact SIM tálca cseréje azon kevés szervizelési eljárások közé tartozik, amelyhez nem kell teljesen szétbontanunk a készüléket, így a munkafolyamat viszonylag rövid és problémamentes szokott lenni.

A készülék jobb oldalán található a SIM-kártya nyílása. A foglalatot – a vízállóság és esztétikai érték miatt – lapka védi, amit egyszerűen fel tudunk nyitni. Mögötte található a SIM tálca, amit az ujjunkkal, vagy egy vékonyabb, de semmiképpen sem élesebb tárggyal benyomunk, aminek hatására kiugrik a foglalatból.

Az új SIM tálcába legelőször a SIM-kártyát kell belehelyezni, ügyelve arra, hogy jó irányból történjen. Ez azt jelenti, hogy amikor belehelyezzük, magának a chipnek felénk kell néznie, tehát nem szabad takarásban lennie a tálca miatt. Ezután megfordítva kell a készülékbe csúsztatni. A védőlapkát visszapattintjuk, a készüléket leteszteljük, ha eléri a hálózatot, befejezettnek tekintjük a munkafolyamatot.

Pro tipp: