Xperia Z3 kijelző csere 29.990,- Ft Gyári kijelző 64.990 Ft | Utángyártott kijelző 29.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Z3 kijelzője egy érintőüvegből és egy LCD-ből áll. Általában az érintőüveg törik (pl.: leejtés során). Ritkább esetben az LCD sérül és az érintőüveg marad sértetlen. Mivel a két komponens egybe van építve, javítás esetén a teljes kijelző cseréje szükséges.

A Sony Xperia Z3 kijelzője gyakorlatilag teljes egészében megegyezik az elődmodellével. Ugyanazt az 5,2 hüvelykes, 1080x1920 felbontású kijelzőt kaptuk, ami a Z2-t is fémjelzi. A kijelző 647 nites maximális fehér fényereje igen jó napfény alatti láthatóságot eredményez, a betekintési szög azonban gyakorlatilag semmit sem fejlődött az elődmodellhez képest. Ettől függetlenül a Sony Xperia Z3 egy igen minőségi készülék.

A cserélendő Sony Xperia Z3 kijelző

Több alkalommal hoztak már szervizeinkbe megrepedt vagy pókhálósra tört valamilyen esés vagy ütés hatására. Ilyen esetekben tájékoztatjuk ügyfeleinket arról, hogy a kijelző javítása kizárólag annak két komponense, az érintőkijelző, illetve az LCD cseréjével lehetséges, mivel ez a két modul egybe van építve. A törött Sony Xperia Z3 kijelző cseréjével nem érdemes sokáig várni, ugyanis az idővel tovább repedhet, valamint balesetveszélyessé is válhat, köszönhetően az esetlegesen kieső képernyődaraboknak. Szervizeinkben a Sony Xperia Z3 kijelzőjének cseréjét megközelítőleg 30 perc alatt elvégezzük, a folyamat pedig a helyszínen megtekinthető.

A szerelés menete

A Sony Xperia Z3 kijelző cseréje hasonlóképpen végezhető el, mint az elődmodelleké. A szerelés kezdetével a hátlapot óvatosan távolítjuk el, mivel ragasztott felület, könnyen sérülhet. Ezek után az akkumulátor szalagkábelének és magának az akkumulátorának eltávolítása következik. Majd a Sony Xperia Z3 beszédhangszóró modulját távolítjuk el, amit a vibramotor eltávolítása követ. Ezután a készülék antennájának szalagkábelét is lecsatlakoztattuk az alaplapról, majd hozzákezdhetünk a Sony Xperia Z3 kijelzőjének cseréjéhez. A javítás folyamata megközelítőleg 1 órát vesz igénybe, utána azonban még 2-3 órára, a ragasztó teljes száradásáig szervizünkben kell hagyni a készüléket. Javításainkra garanciát vállalunk.

Pro tipp

  • Ha Sony Xperia Z3 kijelzőnk betört, ne késlekedjünk a javíttatásával, ugyanis a törött képernyő ránk nézve is veszélyeket tartogat.
  • Érdemes ellenőrizni a készülék középkeretét, mert ha az is el van hajolva, akkor az új kijelző nem fog megfelelően illeszkedni.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10