Xperia Z4 akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a telefon csak hálózati adapterre kapcsolódva működik, indokolatlanul gyorsan merül, illetve csak 10-30%-os töltöttséget vesz fel, ezek a Sony Xperia Z4 akkumulátor meghibásodásának egyértelmű jelei. Ilyen esetekben az alkatrész cseréje szükséges.

A készülékbe a Z3-nál kisebb, 2930 mAh kapacitású akkumulátort helyezett el a gyártó.

A cserélendő Sony Xperia Z4 akkumulátor

Az Xperia Z4 akkumulátor cseréje akkor válik szükségessé, ha azt tapasztaljuk, hogy az üzemidő hirtelen csökken vagy indokolatlanul ingadozik. Továbbá egyértelmű hibajelek, ha a telefon kikapcsol, amint lecsatlakoztatjuk a töltőről, illetve ha jellemzően 10-30%-os töltöttségi szint mellett furcsán viselkedik (pl. kikapcsol, újraindul).

Ritkán, de az is előfordulhat, hogy az Z4 akkumulátora felpúposodik, mivel ez már a többi alkatrészre nézve is veszélyes lehet, ilyen esetben érdemes azonnal felkeresni egy megbízható szervizt.

A szerelés menete

A javítási folyamatban nem történt változás a korábbi modellekhez képest. Értelemszerűen először kikapcsoljuk a készüléket, majd a hátlap eltávolítása következik, amit egy hőfúvó és egy speciális eszköz segítségével végzünk el. A kijelző és a fémház szétválasztása után eltávolítjuk a hátlapi keretet, majd az akkumulátor szalagkábelét. Ha már hozzáférünk a Z4 hibás akkumulátorához, kicserélhetjük az alkatrészt.

Bár a Z4 akkumulátor csere nagyjából 30 percet vesz igénybe, ki kell hangsúlyoznunk, hogy a javítást követően használt ragasztóanyag száradása miatt, akár 4 órát is elhúzódhat maga a folyamat!

Pro tipp

  • Ha akkumulátor cserére kerül a sor, érdemes szervizhez fordulni, hogy a megfelelő minőségű alkatrész kerüljön vissza a telefonba.
  • Különböző akkumulátorkímélő trükkök segítségével jelentősen megnövelhetjük az üzemidőt, erről számos leírást találunk az interneten, illetve arról is, hogy mit tegyünk, ha mindenképpen tönkre akarjuk tenni az aksit. (link)
  • Szerviznehézségi szint: 3/10