Xperia Z5 Compact kijelző csere 34.990,- Ft Gyári kijelző 44.990 Ft | Felújított gyári kijelző 34.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z5 Compact kijelző cseréjére akkor van szükség, ha az alkatrész egy ütődés következtében betörik, megrepedezik. Mivel a kijelző két komponensű – vagyis egy LCD-ből és egy érintőüvegből áll – előfordulhat, hogy csak az egyik modul sérül, de ilyen esetekben is a teljes kijelzőt kell cserélni.

A Compact kijelzője 4,6 hüvelykes kijelzője 1280x720 pixel felbontású, ami valamivel gyengébb képet jelent a Full HD minőséghez képest.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact kijelző

A kijelző törés a leggyakoribb szervizes esetek közé tartozik, ami nem véletlen, hiszen ez a telefon szó szerint legtörékenyebb része. A pókhálósra tört Xperia Z5 Compact kijelzőt ajánlatos minél hamarabb szervizbe küldeni. Mivel a Z5C elől-hátul üvegborítású, a törött kijelzőből esetlegesen kihulló üvegdarabok könnyen személyi sérülést is okozhatnak.

Fontos kiemelni azt is, hogy két komponense – az érintőüveg + LCD – egybe van építve, ezért külön-külön történő javításuk nem lehetséges, így akkor is ki kell cserélni a teljes kijelzőt, ha csak az érintőüveg törik be. Bár maga a Z5 Compact kijelző csere mindössze 30 percet vesz igénybe, a ragasztóanyag száradási ideje miatt 3-4 óráig is elhúzódhat a várakozás.

A Sony Xperia Z5 Compact kijelző csere menete

A Z5 Compact kijelző cseréjét a készülék kikapcsolásával és a SIM-tálca eltávolításával kezdjük. Második lépésként egy hőfúvó segítségével felhevítjük a telefon széleit összetartó ragasztóanyagot, majd egy tapadókoronggal és pár műanyag eszköz segítségével óvatosan eltávolítjuk a Z5 Compact hátlapját. Ha ezzel megvagyunk, hozzáférünk a belső alkatrészekhez, amiket szép sorjában eltávolítunk. Végül a kijelzőt is hasonlóképpen választjuk le a középső keretről, mint ahogy a hátlapot, és elvégezzük a cserét.

Pro tipp

  • A kijelző csere bonyolult folyamat, ezért ne próbálkozzunk otthoni javítással, és használjunk megfelelő védőfóliát vagy tokot, amivel megelőzhetőek a balesetek.
  • A törött kijelzőt vigyük minél hamarabb szervizbe, nehogy a törött üvegdarabok kárt tegyenek bennünk.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10