iPad Air 2 csengő hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Semmi sem hallható az eszköz beépített hangszórójából? Esetleg hallható a hang, de az torz, tompa vagy recsegő? Esetenként egy alapos tisztítás képes megoldani ezeket a hibajeleket, ha azonban ez nem segít, nagy valószínűséggel az iPad Air 2 csengőhangszóró csere válik szükségessé. Mielőtt azonban szervizbe vinnéd az eszközt, bizonyosodj meg, hogy nem a beállításokkal van probléma!

A cserélendő iPad Air 2 csengőhangszóró

Bár viszonylag ritka hibajel, esetenként mégis előfordul, hogy az iPad hangszórója recseg, szakadozó, tompa hangot ad ki vagy rosszabb egyáltalán nem ad ki hangot. Bizonyos esetekben a hibás beállítások okozzák a problémát - ezt magad is ellenőrizheted készüléked Beállítások menüjében.

Valamivel komplikáltabb eset, ha a tablet hangszórója valamilyen szennyeződés miatt hibásodott meg, ilyenkor ugyanis egy alapos tisztítás szükségeltetik. A legnagyobb problémával azonban nem ebben az esetben kell szembenéznünk. Ha a fent említett műveletek egyik sem oldja meg a problémát, akkor már csak az iPad Air 2 csengőhangszóró cseréje segíthet.

A művelet megközelítőleg 45 percet vesz igénybe, azonban a ragasztó száradási ideje miatt akár 1 napig is eltarthat a teljes szervizfolyamat.

A szervizelés menete

Elsőként az iPad kijelzőt távolítjuk el. Ennek végrehajtásához egy hőlégfúvó eszközzel óvatosan addig melegítjük az alkatrész széleit, amíg fel nem lazul az azt rögzítő ragasztó. Ezután egy speciális műanyag szerszámmal felnyitjuk a tablet kijelzőjét és lecsatlakoztatjuk azt az eszköz alaplapjáról.

A készülék felső részében megtalálható hangszóró alkatrészeket ezután tudjuk eltávolítani. Az iPad Air 2 csengőhangszóró javításának időigényesebb része azonban csak az eszköz cseréjét követően esedékes. Az frissen összeszerelt tablet újraragasztását követően ugyanis akár 1 teljes napig is eltarthat, amíg annak ragasztása megköt. Ezt követően elvégezzük a szükséges teszteléseket és csak ezután juttatjuk vissza az iPadet tulajdonosának.

Pro tipp

  • Mielőtt a legrosszabbra gondolnál, ellenőrizd a tablet beállításait, mert könnyen megeshet, hogy ez okozza az iPad hangszóró meghibásodását.
  • Szerelési nehézség: 7/10