Jack csatlakozó nélkül érkezett meg az iPad Pro! – Ez történt az Apple októberi eseményén

2022.06.29 0 hozzászólás 1070 olvasás
Jack csatlakozó nélkül érkezett meg az iPad Pro! – Ez történt az Apple októberi eseményén

Túl vagyunk az Apple második őszi eseményén és sokak nagy örömére mostmár tényleg rengeteg újdonsággal gazdagodhattunk idén. Ugyan még mindig várunk egy-két eszközre, de igazán nem lehet panaszunk arra, mennyi frissítés közül válogathatunk. Lássuk tehát, miket jelentett be tegnap az Apple.

MacBook Air

Kisebb meglepetésre nem MacBook, hanem MacBook Air újdonságot ismerhettünk meg az eseményen. A gép Retina kijelzőt kapott, ami az Apple elmondása alapján 4 millió pixelt rejt magában és már egy karcsúbb, fekete káva ölel körbe.

Az ígéretek szerint egy még kényelmesebben hordozható MacBook Air-ről van szó - 15,6mm vastagságú, ami a korábbi verziónál 10%-kal vékonyabb megoldást jelent, emellett pedig lényegesen könnyebb is. A gépet nyolcadik generációs Intel Core i5 processzor hajtja és akár 16GB RAM-mal és 1,5 TB SSD-vel is bővíthető. Ehhez társul még az Apple T2 biztonsági chipje is.

 macbook_air_2018

Az új MacBook Air ára közel fél millió forintról indul, a vásárlók pedig asztroszürke, ezüst és arany változatok közül választhatnak.

Mac mini

Nem kevés napnak kellett eltelnie, mire az Apple újabb Mac mini-vel állt elő, de végre itt van és ennek is örülhetünk. A frissítés 4- és 6 magos processzorral elérhető, utóbbi idén először. A hálózati csatlakozók terén egy Ethernet és négy Thunderbolt 3 portot, valamint HDMI és USB-A verziókat találhatunk. Ha az 1 gigabites Ethernet nem lenne elég, felárért cserébe bárki felturbózhatja 10 gigabitig. És ahogy a MacBook Air esetén, úgy a Mac mini is rendelkezik a T2 chippel.

mac_mini_2018

Dizájnt tekintve nincs igazán változás, de a frissítést már asztroszürkében is be lehet szerezni. Az ára pedig kicsivel több, mint 300 ezer forintról indul, ami persze tovább gyarapszik tárhelytől, extráktól függően függően.

iPad Pro

Kétségkívül az iPad Pro frissítés volt, amit a legnagyobb kíváncsisággal vártunk és amiről elsöprő mennyiségű pletyka keringett az utóbbi hónapokban. Ezek után mondjuk nem okozott nagy meglepetést a teljes képernyős dizájn és a 11/12,9 hüvelykes változatok bevezetése sem, de aki szurkolt az új külsőnek, az biztos tökéletesen elégedett volt a bemutató után.

Bár gyakorlatilag már minden opcióra fel voltunk készülve, enyhe szívfájdalom, hogy az új iPad Pro-k valóban jack csatlakozó nélkül kerülnek a boltokba, ráadásul a Lightning porttól is el kell búcsúznia annak, aki az újdonságok mellett dönt, ugyanis az Apple USB-C verzióra váltott.

Cserébe viszont második generációs Apple Pencil érkezett és a processzorra sem lehet panasz, hiszen ugyanolyan A12 Bionic chip került a frissítésbe, mint az iPhone XS(Max) és iPhone XR esetén.

 ipad_pro_2018

A frissítések pedig az árakon is meglátszanak, a 11 hüvelykes verzió valamivel 300 ezer forint felett indul, míg a nagyobb változat közel 400 ezer forint kezdő összegről vásárolható meg.

(forrás: 9to5mac.com)