iPad Air/mini hátlapi kamera csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air/Mini esetében az előlapi kamera az Apple iSight elnevezésű technológiája alapján készült, így már akár 5mp-es HDR fényképeket, 1080p-es HD videofelvételeket is készíthetünk vele. Rendelkezik továbbá hátsó megvilágítású érzékelővel, beépített képstabilizátorral, és arcfelismerő funkcióval. Ennek köszönhetően a készülék hátlapi kamerája gyakorlatilag az iPhone 5S/5 kamerájával megegyező minőségű képeket és videókat készít.

A cserélendő iPad Air/mini hátlapi kamera csere

Szoftveres és hardveres hibák egyaránt okozhatják az iPad Air/Mini hátlapi kamerájának meghibásodását. Szoftveres hiba esetén az alábbiakat tapasztalhatjuk: a kamera applikáció megnyitására nem tölt be a kamera képe, illetve ha mégis betölt, akkor is rendszeresen összeomlik, így gyakorlatilag alkalmatlan videók vagy fényképek készítésére. Amennyiben azt érzékeljük, hogy a problémát biztosan nem a készülék hátlapjának elmozdulása okozza, a szoftveres megoldás elsőként a következő lehet: az összes applikáció (beépített kamera, valamint az összes többi, a kamerát használó applikáció) bezárása után ellenőrizzük a beállítások menüben, hogy engedélyezett-e a kamera használata. Abban az esetben, ha itt nem találtunk megoldásra, csináljunk egy soft resetet, ha még ez sem segít, jöhet a hard reset, végül pedig egy restore! Hardveres hiba jellemzően akkor lép fel, ha leejtés miatt roncsolódik a kamera vagy a ház, emiatt megsérül az objektív, és a blende nem nyílik ki fényképezéskor. Ilyenkor egyetlen megoldás a csere. Az iPad Air/Mini előlapi kameráját 1 óra alatt tudjuk cserélni, viszont a teljes javítást 1 napos határidővel áll módunkban elvállalni.

A szerelés menete

Ahhoz, hogy kicserélhessük az iPad Air/Mini hátlapi kameráját, először fel kell melegítenünk az érintőüveget, majd leválasztani azt a tablet házáról. Ezután kicsavarjuk a biztonsági csavarokat és széthúzzuk a flex csatlakozókat, így tudjuk kiszerelni a kijelzőt. Három biztonsági csavar kioldását követően a felső szalagkábel fém kábeltartójának kiszedése következik, így férünk hozzá a készülék hátlapi kamerájához. A kamera kiszedésével óvatosnak kell lennünk, nehogy sérüljön a hozzácsatlakozó flex kábel!

Pro tipp

  • Mielőtt kicserélnénk az iPad Air/Mini hátlapi kameráját, feltétlenül próbálkozzunk szoftveres módon, mivel előfordulhat, hogy olcsóbban is megúszhatjuk a kamera cseréjét.
  • Lehetőleg kerüljük a nem megbízható forrásból származó, olcsó és után-gyártott kamerákat, ugyanis az alacsony ár mögött alacsony minőség lapul
  • Szerviznehézségi szint: 8/10