iPad mini 3 előlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A okoskészülékek előlapi kameráját általában szelfik készítésére vagy video telefonálásra használjuk. Általában könnyedén kiszűrhető az alkatrész hibája, hiszen ilyenkor a kamera applikáció elsötétül, ha az előlapi kamerára váltunk vagy kevésbé szélsőséges esetben az elkészített kép homályos, illetve rossz minőségű lesz. Az iPad mini 3 kamera csere megoldja a problémát.

A cserélendő iPad mini 3 előlapi kamera

Első körben azt kell kiszűrnünk, hogy a kamera meghibásodása szoftveres vagy hardveres és ezt követően választani a további iPad javítási folyamatok között. Akkor, ha a kamera alkalmazás az előlapi kamerára történő váltáskor elsötétül vagy lefagy, valószínűleg szoftveres meghibásodásról beszélhetünk, de a hardveres problémát sem zárhatjuk ki.

Érdemes megpróbálkozni egy hard resettel (home gomb és bekapcsoló gomb egyidőben történő lenyomása) és egy újrakalibrálással. Ha ez nem működik, érdemes megpróbálkozni egy alapos tisztítással, hiszen a különféle szennyeződések is okozhatják az iPad kamera nem megfelelő működését.

Amennyiben egy leejtés vagy ütődés során ment tönkre a kamera, a szoftveres műveletek már nem vezetnek sikerre. A készülék előlapi kamerája 1 óra alatt cserélhető, de mivel az iPad mini 3 kijelző ragasztója lassan szárad, így a javítás rendszerint 1 napos határidővel tudjuk teljesíteni. 

Az iPad mini 3 előlapi kamera csere menete

Az iPad mini 3 előlapi kamera javítása viszonylag komplikált szervizfolyamat, hiszen szakértelmet és precizitást, illetve speciális eszközöket kíván. Első lépésként az eszköz kijelzőjét kell eltávolítanunk egy hőlégfúvó és egy speciális műanyag szerszám segítségével.

A profi iPad javítás kulcsa a melegítés hőfoka, ugyanis ha nem szakszerűen végezzük, hatalmas károkat tudunk okozni! Amint lekerült a kijelző, le kell csatlakoztatnunk az alaplapra csatlakoztatott szalagkábeleket.

Ezek után óvatosan a kamera alá nyúlhatunk és kiemelhetjük a hibás alkatrészt a helyéről. Miután újra összeraktuk a tabletet és megszáradt a kijelzőragasztó, alapos tesztelésnek vetjük alá az iPadet és csak ezt követően juttatjuk azt vissza tulajdonosának.

Pro tipp

  • Ne felejtsd el megnézni, hogy a kamera felületére vagy az objektív alá nem került-e véletlenül valamilyen szennyeződés, hiszen ez is okozhatja a kamera hibajeleit.
  • Szerviznehézség szintje: 8/10