iPad mini 4 bekapcsoló flex csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 4 bekapcsoló flex cserére szorul, ha a készülék bekapcsoló gombja erős nyomásra sem reagál semmit. Előfordulhat, hogy nagyobb esések következtében betört, ilyenkor kattogó hangot hallat.

A cserélendő iPad mini 4 bekapcsoló flex

Az iPad mini 4 bekapcsoló flex csere gyakori szervizünkben, nem véletlenül. Maga a bekapcsoló gomb erős szerkezetű, jó minőségű anyagból készült, ami a hosszabb igénybevétel esetén sem használódik el. Enyhén megkophat, de felületi sérülés mellett, technikai sérülés nincs.

Probléma akkor következik be, hogyha hirtelen nagyobb erőhatás éri az iPad-et, és a felszabaduló energiák a bekapcsoló gombon összpontosulnak, ekkor betörhet az alkatrész. Gyakoribb azonban, ha annak szalagkábele sérül. Mivel a flex egy vékony, gyenge alkatrész, ezért repedése, törése általánosan előforduló probléma.

Az iPad mini 4 bekapcsoló flex csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután felmelegítjük hőlégfúvó segítségével az előlapját. A többi iPad minivel ellentétben az iPad mini 4 képernyőjét már egybe építették, így nincs szükség a külön-külön való lebontásra, a képernyőt egyben távolítjuk el.

Pengetőket helyezünk a képernyő és keret közötti résekbe, majd a még kötő ragasztóanyagot elválasztjuk. Miután oldalra döntöttük a képernyőt, lecsatlakoztatjuk a szalagkábelét és teljesen leemeljük. Az alaplapon található fedőpaneleket lecsavarozzuk, a kapcsolódó flexeket szintén eltávolítjuk. Ezután kiemeljük az alaplapot, és így hozzáférünk az akkumulátorhoz.

Az akkumulátort oldalról kiékeljük, ha szükséges melegítjük, és erőteljes, de óvatos mozdulatokkal kiemeljük a készülékből. Fontos az óvatosság, hiszen könnyen sérülő alkatrészekkel van tele az iPad, amelyeknek egy-egy erősebb gondatlan mozdulat a végét jelentheti. Miután eltávolítottuk az akkumulátort, hozzáférhetünk a bekapcsoló flexhez, amit egy új, tökéletesen működőre cserélünk. A szervizfolyamat végén a készüléket leteszteljük.

Pro tipp

  • Mielőtt szervizünkbe hoznád a készüléket, győződj meg róla, hogy fel van-e töltve az akkumulátor.
  • Beázás esetén ultrahangos tisztítással orvosoljuk a problémát.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10