iPhone 5 beszéd hangszóró csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5 beszéd hangszórója (ami nem keverendő össze a csengőhangszóróval) a készülék kijelzőjén található, egy kis rács védi, az alaplaphoz pedig az előlapi kamera flex kábelén keresztül csatlakozik. Amennyiben az iPhone 5 beszéd hangszórója meghibásodik, akkor nem vagy recsegve halljuk beszélgetőpartnerünket. Az iPhone 5 beszéd hangszóró cseréje szervizeinkben megvárható.

A cserélendő iPhone 5 beszéd hangszóró

Az iPhone 5 beszéd hangszóró teszi lehetővé, hogy beszélgetés közben halljuk a partnerünket, így ha eközben recsegés jelentkezik, vagy egyáltalán nem is halljuk a másik felet, akkor az iPhone 5 beszéd hangszóróját vagy a flex kábelt kell cserélnünk.

Azonban az az általános tapasztalat, hogy a teljesen „némaságért” az utóbbi, tehát a flex kábel meghibásodása felelős. A recsegés viszont azzal következhet be, hogy valamilyen szennyeződés (pl. vaspor) tömítette el a hangszóró membránját, amit szintén csak cserével állíthatunk helyre. A csere abban az esetben elkerülhető, ha indokolatlanul halk hangok jelentik a hibát, hiszen ekkor előfordulhat, hogy az iPhone 5 beszéd hangszórója előtti kis rács tömődött csak el. Ennek tisztításával megszüntethető a probléma.

A szerelés menete

Az iPhone 5 beszéd hangszórójának cseréjéhez elegendő csupán a kijelző leszerelése, ami után a cserélendő iPhone 5 beszéd hangszóró máris hozzáférhetővé válik. A csere nagyjából 15-20 percet igényel.

Pro tipp:

  • A beszéd hangszóró tisztításával esetlegesen megszüntethetjük a jelentkező zavarokat. Az iPhone 5 beszéd hangszóró csere tehát nem minden esetben szükséges, a tisztítás otthon is elvégezhető.
  • Azonban, ha ezzel nem sikerült orvosolni a hibát, a javításhoz már ajánlott szervizbe vinni a készüléket, mert a kijelző eltávolítása szakértelmet igényel.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10