iPhone 5 kijelző csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Mikor 2012-ben az Apple bemutatta az 5. generációs okostelefonját, meglepő szerénységgel prezentálta az iPhone 5 LCD-jét, holott az akkori összehasonlító tesztek alapján nyilvánvaló volt, hogy az iPhone 5 kijelzője a piac akkori felhozatalának éllovasa. Azóta persze fejlődött az okostelefonok kijelzője, de mai szemmel nézve az iPhone 5 LCD-je még mindig megállja a helyét a piacon. Jellemzően iPhone 5 kijelzőt ütődés, benyomodás miatt cserélünk.

A cserélendő iPhone 5 kijelző

Az iPhone 5 kijelzője két elemből, az érintő üvegből és az LCD-ből áll, melyeket gyárilag ragasztottak össze. Ez azt jelenti, hogy ha az iPhone 5 kijelző bármely része is hibásodik meg (pl. leejtés következtében roncsolódik az üveg, vagy a kijelzés működik elégtelenül) az az alkatrész egészének cseréjét teszi szükségessé. Tehát ha nincs is mechanikai eredetű kár, nem sérült az üveg, csupán az LCD meghibásodása is a teljes iPhone 5 kijelző cseréjével orvosolható.

Sokszor hallani azt a kérdést, hogy meghibásodott iPhone 5 kijelző helyébe gyári vagy utángyártott alkatrész kerül-e. Ennek tisztázása végett azt el kell mondjuk, hogy új gyári kijelzőt nem kapunk, ezek mindig utángyártottak. Az azonban nem kizárt, hogy olyan iPhone 5 kijelzőhöz jutunk, aminek LCD-je gyári, és csak az üvege utángyártott, ami úgy lehetséges, hogy gyárilag leválasztják a sérült üveget és azt pótolják utángyártott elemmel. Az eredeti iPhone 5 LCD miatt ezekre elég jó minőséget számolhatunk (nem így a legtöbb, rossz minőségű képet adó, másodrangú utángyártott kijelző). Azonban ez nem azt jelenti, hogy minden utángyártott kijelző silány volna, de érdemes figyelembe venni, hogy az olcsóbb sokszor rosszabb is.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a szervizbe a tulajdonos már előre, olcsón megvásárolt iPhone 5 kijelzővel jön, hogy azt szereljük be a meghibásodott iPhone 5 készülékébe. Ha egy ilyen, jutányosnak gondolt alkatrész túl is éli a szállítást (sokszor ugyanis már itt kezdődik a baj), gyakran közvetlenül a beszerelés után, de mindenesetre hamar feladja a szolgálatot. Ezt tehát nem vállaljuk jó szívvel. Mivel abszolút gyári alkatrészhez csak meghatározhatatlan időközönként jutunk hozzá (amikor egy eredeti iPhone 5-ből vesszük ki), nem tudjuk garantálni, hogy éppen van készleten.

Mi a fentebb már bemutatott, félig gyári kijelzőket használjuk a szervizelések során, melyeknek több tesztet is ki kell állni, mielőtt eljutnának az ügyfél készülékébe. Ezek tehát megbízható, kiváló minőségű iPhone 5 kijelzők, amiért az általunk vállalt fél év garancia is kezeskedik. Az iPhone 5 kijelző cseréje nagyjából 25-30 perces folyamat.

Szerelés menete

Az iPhone 5 kijelző csere a két zárócsavar eltávolításával kezdődik. Ezután egy célspecifikus, vákumos eszköz segítségével kivesszük a sérült iPhone 5 kijelzőt. Mivel ehhez csatlakozik az előlapi kamera, a home gomb, a beszédhangszóró és a fényérzékelő, csak ezen alkatrészek átszerelése után kezdhetjük meg a készülék újbóli felépítését. A jövőbeni hibák elkerülése véget különös gonddal illesztjük helyére az előlapi kamerát, és figyelünk arra is, hogy a fényérzékelő kifogástalanul működjön. A készülék átadását kivétel nélkül teszt előzi meg.

Pro tipp

  • Jusson eszünkbe az „olcsóbb rosszabb” elv, ha ellenőrizhetetlen minőségű iPhone 5 kijelzőt ajánlanak nekünk.
  • Az abszolút gyári alkatrész ígéretét fogadjuk kétkedve!
  • Ha nincs elegendő iPhone 5 szervizelési tapasztalatunk, úgy az iPhone 5 kijelző cseréjét hagyjuk inkább szakemberre.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10