iPhone 5S csengő hangszóró csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék külső hangforrását az iPhone 5S csengő hangszóró biztosítja. Gyakran összetévesztik a csengő hangszórót a beszéd hangszóróval, pedig két különböző modulról van szó. A csengő hangszóró feladata, hogy az iPhone 5S megcsörrenjen, amikor hívás érkezik, illetve hangot adjon ki zenelejátszáskor. A hangszóró a dock-csatlakozótól kapja a jelet, ezért ha a dock-csatlakozó működésében hiba lép fel, előfordulhat, hogy a csengő hangszóró sem tud rendeltetésének megfelelően működni.

A cserélendő iPhone 5S csengő hangszóró

Az iPhone 5S csengő hangszóró hibájára utalhat, ha az iPhone 5S zenelejátszás vagy kihangosítás alatt néma marad, valamint ha híváskor nem csörög ki. Amennyiben a telefon csak nagyon halkan csörög, netán recsegő hangot ad, érdemes alapos tisztítást végezni, mivel előfordulhat, hogy mindössze a hangszóró tömődött el kosszal. Abban az esetben viszont, ha a tisztítás sem segít, az iPhone 5S csengő hangszórójának cseréjére van szükség. A csere 15-20 perces folyamat.

A szervizelés menete

A kijelző eltávolítását követően azonnal hozzáférhetővé válik az iPhone 5S csengő hangszórója, így annak cseréje az egyszerűbb iPhone 5S szerelések közé sorolható. Ennek ellenére fontos szem előtt tartanunk, hogy a flexek elhelyezkedése, valamint csatlakozása miatt, az iPhone 5S kijelzőjének eltávolítása kiemelt szakértelmet igényel! Mivel a csengő hangszóró ragasztóval van rögzítve a dock-csatlakozóhoz, így különösen óvatosan kell eljárni csere közben, ügyelve a szalagkábel sértetlenségére!

Szakértő „pro” tipp

  • Jó tudni, hogy még normál használat mellett is eltömődhet az iPhone 5S csengő hangszórója, ezért csere előtt érdemesebb előbb egy alapos tisztítást végezni!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10