iPhone 6 akkumulátor csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 akkumulátor cseréje akkor válik szükségessé, amikor a készülék csak töltés közben (hálózatról vagy USB kábelen keresztül) üzemel, azonban ennek befejezésével és a kábel eltávolítása után kikapcsol. Ha a telefon indokolatlan sebességgel merül, illetve csak 10-30% közötti értékig képes feltöltődni, az egyéb akkumulátor hibára utal. Az iPhone 6 akkumulátor cseréje nagyjából 10 perces folyamat, ami a szervizben is megvárható.

Mivel az iPhone 6 egy termetesebb készülék, a megnövekedet energiaigényhez hatékonyabb erőforrást is elvárhattunk az Apple-től. Az ígéret 14 órás beszélgetési időről, 3G hálózaton 250 óra készenléti időről, 3G/LTE hálózaton 10 óra, a Wi-Fi-nél pedig 11 órás netezésről szólt. Mindezt egy beépített lítium-ionos akkumulátor szolgálja ki. Ezek az értékek a gyakorlatban sajnos nem valósulnak meg.

A cserélendő iPhone 6 akkumulátor

Az iPhone 6 akkumulátorát tökéletesíteni kellett, hiszen a készülék teljesítménye és továbbfejlesztett kijelzője ezt megkövetelte. Ennek okán az Apple át is állt 1810mAh-ra, és A8-as chipjének energiatakarékosságát is ezért igyekezett a legnagyobb mértékben kitolni, eddigi tapasztalataink alapján azonban nem túl nagy sikerrel. A gyorsan merülő iPhone 6 akkumulátorra már most sokan panaszkodnak, holott a megfelelő beállításokkal, a szoftver felől meg lehet növelni az erőforrás teljesítményét. Abban az esetben javasolt az akkumulátor cseréje, ha a készülék szélsőségesen gyorsan lemerül, ha 10-30%-nál nagyobb töltöttséget nem képes felvenni és kikapcsolgat a telefon, illetve ha csak hálózatról vagy USB kábelről működik, e nélkül viszont kikapcsol. Ilyenkor a szoftver oldali ügyeskedés nem jelent megoldást, csupán az iPhone 6 akkumulátor csere orvosolhatja a problémát. A munkafolyamat maga 10 perc, és a szervizben meg lehet várni.

Ha egy másik alkatrésznél vagy funkciónál is hibát észlelsz, abban az esetben is fordulj hozzánk bizalommal.

A szerelés menete

Az előző modellekkel összehasonlítva az iPhone 6 akkumulátorához egyszerűbben hozzá lehet férni, ezáltal a csere is könnyebben elvégezhető. Azonban ennek az alkatrésznek a kiemelése speciális eszközöket igényel, hiszen a két alsó biztonsági csavar kitekeréséhez például nélkülözhetetlen egy különleges csavarhúzó használata. Ezek eltávolítása után fel kell hajtani a kijelzőt, majd annak teljes eltávolítását követően ki tudjuk emelni az akkumulátort. Ha sikerült a kijelzőt a háztól elkülöníteni, akkor még az akksi fém csatlakozó konzolját is el kell távolítanunk. Végül nekiállhatunk kiszerelni az iPhone 6 akkumulátorát is, az öntapadó lap időigényes és módszeres leválasztásával.

Szakértő „pro tipp”

  • A kevésbé extrém hibák kiküszöböléséhez érdemes utánajárni az interneten bőséggel fellelhető útmutatóknak, az iOS szoftverek beállításához. Ezekből nagyon jó tippeket kaphatunk arra, hogy miképpen optimalizáljuk a szoftvert a lehető legkevesebb energiapocsékolásra.
  • Az „olcsóbb rosszabb” elv sajnos az akkumulátornál is érvényesül, tehát lehetőleg ne használjunk kétes eredetű iPhone 6 akkumulátort, mert ezek gyakran nagyobb kárt csinálnak, mint hasznot: zárlatosak lesznek, felpúposodnak, vagy akár fel is robbanhatnak!
  • Szerviznehézség: 4/10