iPhone 7 Plus előlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész hibájára utal, ha az előlapi kamerával készített szelfik homályosak, foltosak, zajosak. A probléma leggyakrabban szoftveres, de előfordulhatnak hardveres meghibásodások is, melyeket kizárólag az alkatrész cseréjével orvosolhatunk.

A cserélendő iPhone 7 Plus előlapi kamera

A 7 MP-es FaceTime HD kamera számos olyan funkcióval rendelkezik, mellyel az elődmodell nem rendelkezett. Az alkatrész meghibásodásának lehetőségeit tekintve azonban nem tudunk változásról beszámolni.

Amennyiben azt tapasztalod, hogy az előlapi vaku nem üzemel, illetve az elkészített fotókon különféle színfoltok jelennek meg, valószínűsíthető, hogy az iPhone 7 Plus előlapi kamera csere jelent megoldást a problémádra.

Szintén az alkatrész meghibásodására kell gyanakodnod, ha az előlapi kamerára történő váltás során az iPhone kijelzője elsötétül, esetleg a Kamera alkalmazás lefagy. Az ilyen esetek többségében az újraszoftverezés megoldást jelenthet a problémára.

Az is megtörténhet, hogy a kamera objektívjére rakódott szennyeződés, porosodás okozza a hibát. Ha azonban egy alapos tisztítás vagy az újraszoftverezés nem oldja meg a problémát, akkor következik az iPhone 7 Plus előlapi kamera cseréje, mely körülbelül 45 percet vesz igénybe. A javítási folyamat a helyszínen, egy forró kávé mellett megvárható és figyelemmel követhető.

Az iPhone 7 Plus előlapi kamera csere menete

Először is a készülék alsó részén lévő biztonsági csavarokat távolítjuk el. Ezután szétnyitjuk a készüléket és óvatosan lecsatlakoztatjuk a panelről a hozzá kapcsolódó szalagkábeleket. Amennyiben egy szalagkábel megsérül, a készülék további hibajeleket produkál majd, ezért rendkívülfontos, hogy szakemberre bízd a javítást.

Az előlapi kamera panelről való lecsatlakoztatást követően óvatosan behelyezzük az új alkatrészt. A folyamat során arra kell ügyelnünk, hogy ne karcoljuk meg a lencsét, illetve semmilyen szennyeződés ne kerüljön az alkatrészre, ugyanis máskülönben a fotóminőséggel kapcsolatos problémák továbbra is fennálnak majd.

Pro tipp

  • Az iPhone 7 Plus előlapi kamera meghibásodása sok esetben egy egyszerű újraszoftverezéssel javítható.
  • Megkíméled pénztárcád, ha gondoskodsz a telefonod védelméről. Nálunk remek iPhone 7 Plus tokokat találsz.
  • Bizonyos esetekben a készülék hátlapi kamerájának hibája is okozhatja az előlapi kamera meghibásodását.
  • Szerelésnehézségi szint: 6/10