5 gyakori Galaxy S10 hiba, amivel nem kell szervizhez fordulnod

2022.06.28 0 hozzászólás 13260 olvasás
5 gyakori Galaxy S10 hiba, amivel nem kell szervizhez fordulnod

Szinte borítékolható, hogy egy friss készülék megjelenése után pár hónappal az első hibák is felbukkannak. A Galaxy S10 sem szakított a tradícióval, a felhasználói panaszok szépen gyarapodnak körülötte. Hogy ezek a hibák ne bosszanthassanak sokáig, a gyakori problémák mellé ezek otthoni megoldásait is eláruljuk.

1. Galaxy S10 hiba: Nem működik az ujjlenyomat olvasó

A Samsung a Galaxy S10 és S10 Plus modelleken vezette be először a beépített ujjlenyomat olvasót, így nem véletlen, hogy kissé még bukdácsol ez a funkció. Legtöbben amiatt panaszkodnak, hogy csak jó erős nyomásra vagy még arra sem reagál a rendszer - ebben szerepet játszik például a gyárilag a készülékekre került kijelzővédő fólia is. Egy nemrég kiadott szoftverfrissítéssel a helyzet sokat javult, de ha még ennek ellenére is nehézkesnek érzed az ujjlenyomat olvasó működését, akkor is van néhány trükk, amit bevethetsz.

Az ujjlenyomat regisztrálása során mozgasd úgy az ujjad, hogy több irányból is érzékelhesse azt a szkenner. Ezt javasolt úgy csinálnod, ahogy minden nap használod a telefonod, tehát egy kézzel fogva és ha tokkal is véded, akkor azt se vedd le, hiszen legközelebb már így akarod feloldani az S10-et. Bevált módszer az is, ha egymás után kétszer regisztrálod ugyanazt az ujjadat (elsőre bagatell dolognak tűnhet, de adj esélyt ennek is). És persze a kijelző érzékenységén is állíthatsz, ha egyetlen módszer sem válna be.

2. Galaxy S10 hiba: A képernyő véletlenszerű érintése

A dél-koreai gyártó egyik nagy dobása volt idén, hogy a hajszál híján teljes képernyőt notch nélkül tudta kivitelezni – ez viszont azt jelenti, hogy szinte nem tudod olyan helyre tenni a kezed, ahol nem a kijelzőt érintenéd meg. Sokan tapasztalták emiatt, hogy újra és újra felébresztették véletlenül a képernyőt vagy az Edge panel applikációit nyitották meg akaratukon kívül. Ezt néhány beállítással könnyedén orvosolhatod.

galaxy_s10_edge_kijelzo

Az egyik lehetőség, hogy teljesen kikapcsolod az Edge panelt, de a kijelző beállításoknál a véletlenszerű érintéseket is inaktiválni tudod. Ez jól jön egyébként akkor is, ha eddig rendszeresen beüzemelted a Galaxy S10-et a zsebedből, a táskádból vagy akár a sötétben tapogatózva anélkül, hogy tudtál volna róla.

3. Galaxy S10 hiba: A kijelző lefagy, érintésre nem reagál

Már a Galaxy S9-nél is előfordult, hogy az alkalmazások a semmiből lefagytak és semmilyen érintésre nem reagáltak. Az újabb modell(ek) esetében ugyanez a helyzet, illetve hívás indításkor is észlelheted a hibát. Szerencsére ezen egy kényszerített újraindítással pillanatok alatt segíthetsz és a következőképp tudod megtenni:

  • Nyomd le egyszerre a bekapcsoló és a hangerő gombokat.
  • Tartsd folyamatosan lenyomva ezeket 7-8 másodpercig.
  • Ezután a telefon kikapcsol, újraindul és ismét gond nélkül használhatod. 

4. Galaxy S10 hiba: Hangszóró problémák

A telefon IP68-as besorolást kapott, vagyis néhány másodpercig víz alatt is használható (bár ezt nem feltétlenül ajánljuk, mivel a vízálló ragasztó kopása és például egy Galaxy S10 kijelző csere máris megfosztja a telefont ettől a tulajdonságtól). Némi nedvességgel érintkezve viszont a hangszórók furcsán szólhatnak, amitől viszont nem kell megijedned. Mindössze a hangszóró rács száradását kell megvárnod és máris újra hibátlan hangzást fogsz tapasztalni.

Ha a telefonod – például a ragasztó kopása miatt – mégis beázna, azonnal kell cselekedned, különben komoly alaplapi károkkal is szembesülhetsz vagy teljesen használhatatlan lehet a készülék. Ide kattintva még többet olvashatsz erről vagy akár azonnal foglalhatsz időpontot szervizünkbe!

galaxy_s10_hangszoro

5. Galaxy S10 hiba: Gyenge akkumulátor teljesítmény

Amíg a lítium-ionos akkuk uralják az okoseszközök piacát, addig sajnos számolni kell azzal, hogy különböző hibákkal szembesülsz telefon használat során. A Galaxy S10 esetében egyes alkalmazások gátolják előszeretettel a hosszú üzemidőt - sokszor anélkül, hogy tudnál róla. De egyszerűen csekkolhatod a megbújó aksi zabáló appokat a Beállítások > Eszköz karbantartása > Akkumulátor menüben.

Itt a rendszer az akkumulátor használatnál részletesen mutatja, hogy melyik applikáció eszi leginkább az energiát. Ha az első hely(ek)en nem olyan alapvető dolgokat látsz, mint a kijelző vagy az Android OS, akkor erősen el kell gondolkodnod rajta, hogy megéri-e a listavezető alkalmazást használni vagy bölcsebb lenne más alternatíva után nézni.

Abban az esetben, ha az aksi üzemideje rohamosan csökken annak ellenére, hogy ezt semmi nem indokolja, érdemes lehet a Galaxy S10 akkumulátor cseréjét kérni. A Smart Clinic szervizeiben ezt egy teljesen új alkatrésszel, garanciával végezzük el neked. 

 

Sikerült megoldani a problémád vagy egy egészen más hibával találtad szembe magad? Ha ez utóbbi, írj nekünk kommentben, segítünk ezen is!