Samsung kijelző javítás csere nélkül? Többé nem csak álom!

2022.08.31 0 hozzászólás 15204 olvasás
Samsung kijelző javítás csere nélkül? Többé nem csak álom!

Szívfacsaró érzés, amikor tudod, hogy bármennyire is imádkozol az éppen leejtett telefonod épségéért, mélyen belül tudod, hogy semmi értelme, hiszen teljesen védtelenül hagytad az ilyen balesetekkel szemben. Ennél már csak az a fájdalmasabb, amikor meglátod, mennyibe fog neked kerülni a csere. Kivéve ha…

A Samsung kijelzők javítása csere esetén sajnos még mindig fájóan drága munkafolyamat, nem csak az egyedi technológia, de a felújítás és a beszerzés nehézsége miatt is. Ennek ellenére is érthető persze, ha jól bevált készülékedet nem szeretnéd akármilyen eszközre lecserélni és inkább arra törekszel, hogy elkerüld a szervizzel járó költségeidet.

De mi van akkor, ha már összetört a Samsung kijelzője?

Szerencsés esetben még használható állapotban marad a képernyő és megússza egy-két repedéssel, amivel úgy érzed, tudnál még együtt élni. Azt viszont mindig tartsd szem előtt, hogy ezek a szilánkos sérülések élesek is lehetnek és akár az ujjadat is elvághatod velük egy szerencsétlen mozdulat során. Arról nem is beszélve, hogy a telefonod folyamatosan kiszolgáltatva lesz nem csak az időjárás, de a mindennapok viszontagságainak is.

Kicsit olyan ez, mint amikor tojást főzöl és óvatlanul már az első pillanatban a fazék oldalához ütöd - egyből azon kell izgulnod, nehogy tovább repedjen a törékeny héj, arról nem is beszélve, hogy szabadon folyhat ki és be a víz vagy a még folyékony fehérje.

A Samsungod ugyanilyen veszélyben van minden egyes percben, amíg nem oldod meg a helyzetet. A különbség viszont annyi, hogy míg egy tojást 100 forintból is pótolni tudsz, addig egy Galaxy kijelző csere ennek ezerszeresét is elérheti. Erre pedig egész biztosan a legkisebb porcikáddal sem vágysz.

Most valószínűleg végigfutott a fejedben, hogy van-e egyáltalán megoldás erre a bosszantó helyzetre, a válasz pedig... igen.

Kisebb sérülések javítása a Samsung kijelző javító szett segítségével!

Ha még nem törted ripityára Galaxy S8 vagy újabb típusú hajlított kijelzős készülékedet, de a már szabad szemmel is látható repedések tarkítják, akkor ez a szett lesz számodra a tökéletes választás. De hogy is kell elképzelned az új technológiát?

samsung_kijelzo_javito_szett

A Samsung kijelző javításához a csomagban egy nagy keménységű hajlított üveget, speciális UV ragasztót és UV lámpát találsz. A felhelyezés során a ragasztó képes befolyni a szilánkosra tört részletekbe és ezeket homogénné, áttetszővé alakítani. Miután ez megkötött, jóval kevésbé lesznek érezhetőek a törések a kijelző használata közben és szinte nem is fogod észlelni a korábban erősen látható sérülést. 

És hagyján, hogy a sérülést nem fogod kitapintani minden egyes használat során, de a képernyő érintésérzékenysége pont olyan hibátlan lesz, mint a védőfólia használata előtt (és a beépített ujjlenyomat olvasó is villámgyors lesz Galaxy S10 széria esetén). Mivel pedig a törött pontokat tökéletesen elfedi, ezért a repedésekbe bejutó párától és szennyeződésektől sem kell tartanod, ami idővel szintén fájóan költséges hibákat okozhatna.

FONTOS: Az UV ragasztó abban az esetben tudja hibátlanul kitölteni a sérüléseket, ha azokból nem hiányzik jelentős mennyiségű szilánk, illetve nem kifejezetten a képernyő szélén helyezkednek el. Törése esetén ezért gyorsan kell cselekedned és minél előbb beszerezni a kijelző javító szettet a csere elkerülésének érdekében.

Szuperül hangzik, ugye? Vagy esetleg félsz, hogy már a felhelyezésnél elkövetsz egy bakit és teljesen felesleges volt a vásárlás? A Smart Clinic üzleteiben kollégáink ingyenesen felhelyezik készülékedre a kijelzővédőt, megkímélve téged a kockázattól.

 

Ha viszont mégis úgy döntesz, hogy saját kezűleg szeretnéd kipróbálni a kijelző javító szettet, akkor ezekre kell ügyelned:

  • Az UV ragasztó nagyon alacsony viszkozitású. Ha nem használod kellő odafigyeléssel, könnyedén eljuthat a hangszórókhoz és más belső alkatrészekhez, ami már csak cserével javítható.
  • Miután kiöntötted a ragasztót és a kijelzővédőt tökéletesen pozicionáltad, már ne helyezz nyomást az üvegre.
  • A szetthez csomagolt UV lámpa nem túl erős, lehetőség szerint 5-10 percig használd, hogy teljesen megkössön a ragasztó. Egy intenzívebb fényű – akár műkörmös – UV lámpával azonban jelentősen lerövidítheted a várakozási időt.

Ne habozz, láss neki azonnal a Samsung kijelző javításnak!