Lerántjuk a leplet a Galaxy S10 biztonsági rendszeréről

2022.06.29 0 hozzászólás 1310 olvasás
Lerántjuk a leplet a Galaxy S10 biztonsági rendszeréről

Úgy néz ki, a Samsung „feladta” a versenyt az Apple Face ID technológiájával szemben és más irányt vesznek a készülékek biztonságához kapcsolódó fejlesztések. A gyártó a hírek szerint megtartja az ujjlenyomat leolvasó rendszerét, de ez a telefonok egy teljesen új pontján fog megjelenni, ahol a korábbi kritikákra alapozva cseppet sem okoz majd kényelmetlenséget a felhasználók számára.

Az Apple Face ID rendszere egyedülálló az okostelefonok között és a Samsungnak az elmúlt időszakban nem sikerült hasonlóan előrehaladott technológiát kifejlesztenie, ami lehetővé tenné az arcfelismerést a felhasználók részére. Persze ez korántsem jelenti azt, hogy a Face ID tökéletesen biztonságos lenne, hiszen például az úgynevezett „iker problémával” is küzd, vagyis ikerpárok esetében az iPhone X nem tud különbséget tenni.

 

Megjegyzés: Egyik olvasónk a napokban jelezte, hogy saját arcával képes volt feloldani testvére Face ID rendszerét annak ellenére, hogy nem ikrek, ráadásul az úriember egy nővérrel rendelkezik. Így valóban nem mondhatjuk távolról sem 100%-ban biztonságosnak a technológiát.

Visszatérve a Samsung biztonsági rendszerére, a gyártó legnagyobb dobása a retina szkenner, valamint az arcfelismerő alkalmazása volt. Az elsőként a Galaxy S8 modellekben megjelent technológia viszont nem váltotta ki a hozzá fűzött reményeket, leginkább kritikát hallunk róla a nem éppen tökéletes működése miatt.

A készülékek ujjlenyomat leolvasójával kapcsolatban is jócskán hátrányban vannak a dicsérő szavak, bár itt a probléma forrását inkább az jelenti, hogy nem igazán talált a Samsung felhasználóbarát pontot a készüléken, ahol a galaxysok kényelmesen elérték volna a szkennert. A gyártó mégis ezt a technológiát tartja a jövőre nézve nyerőbbnek és az arcfelismerést elengedve inkább ennek a fejlesztésébe veti bele magát.

galaxy_s10_ujjlenyomat_olvaso

A hírek szerint a Galaxy S10-ben az ujjlenyomat leolvasó a készülék kijelzőbe lesz építve, ahol a tulajdonosok számára rendkívül könnyen elérhető és használható lesz. És bár ezzel a technológiával nem lenne első a piacon, azt mindenképp elmondhatná, hogy az Apple előtt sikerült megvalósítania a készülékeiben. (Persze arról nem mondhatunk biztosat, hogy az almásoknak volt-e ilyen konkrét szándéka.)

A felhasználók valószínűleg örülnének a kijelzőbe épített szkennernek, sőt, sokan kifejezetten ellene vannak az arcfelismerő rendszereknek és jobban preferálják az ujjukkal feloldani a telefonjukat. Egy ideig még várnunk kell a Galaxy S10 modellekre, így addig maradunk a nem tuti biztos találgatásoknál, de ez mindenképpen nyerő dobásnak tűnik a Samsungtól, amivel a vevőit is boldoggá tudja majd tenni.

Ne felejtsük el azonban, hogy a Galaxy S10 megjelenése előtt még a Galaxy Note 9 modellt is izgatottan várjuk, amiről nemrég egy nem hivatalos videó is megjelent. Ha kíváncsi vagy rá, ebben a cikkben meglesheted, hogyan fog kinézni a hamarosan boltokba kerülő készülék.