8 Android funkció, amelyet a felhasználók 90%-a nem ismer

2017. június 29. -
Valószínűleg alig vannak már odakint olyanok, akiknek ne lenne egy nélkülözhetetlen telefon zsebeik egyikében. Azonban ennek ellenére nagyon sokan nem ismerik készülékeik valódi határait, képességeit. Úgy gondoljuk a felhasználási élmény maximális kihasználásának érdekében szükséged lehet erre a cikkre.
8 Android funkció, amelyet a felhasználók 90%-a nem ismer

Az energiatakarékosság legegyszerűbb módja

Ha fekete, vagy valami egyszerű sötét hátteret választasz, azzal az automatikus pixel kiemelés ki fog kapcsolódni. Ez pedig azzal jár együtt, hogy készüléked akkumulátora hosszabb ideig fogja tartani az energiát. Ez a funkció még nincs implementálva minden Android készülékbe, de a Samsung okostelefonok és tabletek már tudják. Próbáld ki, ha módodban áll!

Szöveget beszéddé

3

Nem csak elolvasni tudod ezt a cikket, de fel is olvastathatod Android készülékeddel. Napjaink egyik legfontosabb kérdése a SEO témakörében, illetve az általános felhasználókat érintő szolgáltatói attitűdben az akadálymentesítés. Hiszen azok számára is fontos biztosítani a különböző szolgáltatások elérését, akik hátrányos helyzetben vannak. A digitális korszakban a látássérültek alkotják a legnagyobb ilyen csoportot. Persze akkor is hasznos, ha csak jobban szereted hallani a szöveget, mint olvasni. A beállítások hozzáférhetőség menüpontjában keresd ezt az opciót.

Az okostelefon távirányítója

Beállítások > Biztonság > Készülék adminisztáció. Így ha netalán elhagynád készüléked, vagy ami még rosszabb, ellopnák, nagyon egyszerűen le tudod zárni és be tudod mérni. Így optimális esetben nem veszíted el sem adataid, sem telefonod.

Vendég mód bekapcsolása

2

Ha oda szeretnéd adni valakinek telefonod, azonban szeretnéd szenzitív adataid rejtve tartani előttük, akkor ez a megfelelő megoldás. Húzd le fentről a menüt és add hozzá a Vendég módot. Ha megtörtént, már csak be kell állítanod, hogy mit érhet el, aki kezébe veszi a készüléket.

Kijelző nagyító

4

A gyengén látók, idősek számára rendkívül hasznos funkció, mely lehetővé teszi, hogy a kijelző különböző részeit felnagyítsd érintéssel. Szintén a beállítások hozzáférhetőség menüpontja alatt található meg a nagyító.

A hotspot mód

5

Ez tulajdonképpen arra jó, hogy kiszórd mobilneted vagy a közelben lévő Wi-Fi jelét másoknak. Ehhez beállíthatod saját jelszavad, illetve eszközneved. Beállításoknál találod a hálózati beállítások menüpont alatt.

Irányítsd telefonod fejed mozgásával

Ennek van némi sci-fi felütése, ennek ellenére igaz. Ugyanis a fejlesztők rájöttek, hogy vannak olyan szituációk, amelyekben ez a legkényelmesebb megoldás – netalán az egyetlen. Miután feltelepítetted az Eva Facial Mouse nevű programot készülékedre, Android eszközöd követni fogja fejed mozgását és segít készüléked kezek nélküli irányításában.

Végül, de nem utolsó sorban talán a legszórakoztatóbb: a titkos játék

7

Az Android 2.3 Gingerbread óta a Google kiegészíti a szoftvereket egy apró meglepetéssel. Azonban megtalálni cseppet sem egyszerű. Azonban legyűrheted az esélyeket, főleg akkor, ha tudod, hogy mit keresel. Keresd meg a beállításokon belül a telefonodról szóló fület. Sokszor nyomd le az Android verziót, gyors egymásutánban, majd amikor egy apró mályvacukor felbukkan a képernyőn, akkor kattintsd ki! Még nem találtad meg? Hát akkor mire vársz?

Reméljük hasznosnak találtad cikkünk. Ha szeretnél még több dolgot megtudni arról, hogyan válhatsz ennél is menőbb Android felhasználóvá, akkor ne szalaszd el a következő cikkünk, mely további 5 profi tippet tartalmaz!

/Forrás: brightside.me/

Szakértői cikk: Így vernek át a gyártók a katonai törésteszt emblémájával! Szakértői cikk: Így vernek át a gyártók a katonai törésteszt emblémájával!
2017. november 29.
Ismerős a címben olvasott kifejezés? Fogadjunk, hogy el sem tudod képzelni, hogy pontosan mit jelent. Manapság rengetegen dőlnek be az olcsó, rossz minőségű kiegészítők trükkjének.
100 érdekesség az okostelefonok világából – 3. rész 100 érdekesség az okostelefonok világából – 3. rész
2017. augusztus 28.
Az érdekességek listája még nem ért véget, ebben a bejegyzésben újabb 25 statisztikai adatot és meghökkentő tényt gyűjtöttünk össze. Tudtad például, hogy világszerte minden 4.
Szakértői cikk: Beázott a készüléked? Van remény! Az ultrahangos tisztás, és ami mögötte van Szakértői cikk: Beázott a készüléked? Van remény! Az ultrahangos tisztás, és ami mögötte van
2017. július 24.
Ha elmész egy étterembe, szereted tudni, hogy hogyan és miből készül az ételed. Ha beadod a készüléked egy ultrahangos tisztításra, miért gondolkodnál másként? Nem árulunk zsákbamacskát, beszéljünk egy kicsit az elázott telefonok javításáról!.