A Galaxy S6 és S6 Edge leggyakrabban előforduló hibái, köztük a kamera lencse probléma és megoldásai

2022.06.30 0 hozzászólás 7443 olvasás
A Galaxy S6 és S6 Edge leggyakrabban előforduló hibái, köztük a kamera lencse probléma és megoldásai

Az egyik leggyakoribb problémát Samsung Galaxy S6 esetén a homályos fotókat készítő kamera jelenti. Néhányan még arra is panaszkodnak, hogy a Galaxy S6 kamerája vagy nagyon lassan vagy egyáltalán nem képes automatikusan fókuszálni. Lássuk a leggyakoribb Galaxy S6 és S6 Edge kamera.

Összességében elmondhatjuk, hogy ezek a problémák mind ugyanabból a tőből fakadnak, csak máshogy fogalmazzák meg a felhasználók a tapasztalataikat. Az ok a homályos fotók mögött ugyanis abból adódik, hogy a fotó elkészülte előtt képtelen volt a telefon a normális fókuszálás elvégzésére valamilyen okból kifolyólag.

A következőkben öt különböző, főként kamera-eredetű problémát fedünk fel Neked. Ha esetleg találkoztál már ezekkel a Samsung Galaxy S6 problémával, érdemes lehet végigolvasnod a cikket. Fontos még megemlíteni, hogy ezek a trükkök sok esetben a Galaxy S6 / S6 Edge / S6 Edge+ felhasználóknak is megoldást jelenthetnek.

Ügyfeleink a következő panaszokkal kerestek fel minket:

Homályos fotókat készít a Galaxy S6 kamera

1. probléma: Amikor a fotó elkészítése gombra kattintasz, minden teljesen homályosnak látszik. A műanyag rész el lett távolítva, minden beállítást alaphelyzetbe állítottam, mégsem oldotta meg semmi a problémámat. Az első néhány alkalommal azt hittem, hogy csak koszos vagy párás a lencse, és megpróbáltam letörölni, hátha az segít, de ez sem hozott semmi javulást. Sőt, minél több idő telik el, annál tovább tart a készüléknek megtalálnia az ideális fókuszt, amivel jó képeket lehetne készíteni.

Elég idegesítő is tud lenni, főleg amikor a gyerekekről szeretnék elkapni egy-egy jobb pillanatot, de mire a fókusz meglesz, már elillant a lehetőség is. Kérlek segítsetek megoldani ezt a problémát, mert alapvetően imádom a telefon kameráját!Esetleg ez egy széria Galaxy S6 hiba lenne?

2. probléma: Minden alkalommal, amikor megnyitom a kamera alkalmazást, minden csupa homály. A telefonomat sosem érte víz, nem is esett le korábban. Először azt hittem, ez a normális, ennyit tud a kamera, de egy ismerősöm felvilágosított, hogy ez nem a megfelelő működés, neki tökéletesen éles mindig minden.

Megpróbáltam a beállításokat visszaállítani, újraindítani a készüléket, de semmi eredménye nem lett. Mostanra eléggé kiábrándultam az egészből, ennyi pénzért nem homályos kamerát szeretnék. Szeretnék megszabadulni ettől a Galaxy S6 meghibásodástól, segítsetek!

Megoldási javaslat: Amíg a telefonodat nem ejtetted le, vagy nem érte víz, ez a probléma szoftveres úton javítható lehet. Elég sokan találkoztak már hasonló gonddal, és az első megoldási javaslat általában a következő:

  1. Nyisd meg a Kamera app-ot!
  2. Menj a Beállítások menübe!
  3. Kapcsold ki az Okos Optikai Képstabilizátort (Smart Optical Image Stabilization)!

Azoknál a telefonoknál, ahol a Galaxy S6 kamera alapvetően tökéletesen működött egy pontig, majd fokozatosan romlott az élesség, próbáld meg csak szimplán a beállításokat alaphelyzetbe állítani azzal, hogy törlöd a gyorsítótárat és az adatokat. Nem kell aggódnod, a képeidet ez a törlés nem fogja megsemmisíteni. Lássuk a módját:

  1. A főképernyőről koppints az Appokra!
  2. Menj a Beállítások menübe!
  3. Görgess le az Alkalmazások-ig, majd válaszd az Alkalmazások kezelése opciót!
  4. Suhints jobbra!
  5. Görgess le, majd válaszd a Kamerát!
  6. Válaszd a gyorsítótár ürítését (Clear cache)!
  7. Válaszd az adatok törlését (Clear data), majd menj az OK-ra!

Azoknak a Galaxy S6 tulajdonosok, akiknek már az első naptól fogva előjött ez a kamera probléma, és a fentiek sem segítettek, azt tudjuk javasolni, hogy ellenőrizzétek le azt, hogy a védőfólia a kameráról el lett-e már távolítva.

Ha igen, és a probléma továbbra is fent áll, egy úgynevezett “master reset”-et tudunk javasolni, ami a teljes visszaállítást jelenti. Ezzel ki tudod küszöbölni az esetleges Galaxy S6 szoftverhibát. Fontos tudni, hogy ez a művelet töröl minden adatot a telefonodról.

  1. Kapcsold ki a telefonodat!
  2. Nyomd meg, és tartsd is nyomva a hangosítás, home és a bekapcsoló gombokat egyszerre!
  3. Amikor a készülék elindul, és a kijelzőn látszik a bekapcsolási logo, engedd el az összes gombot! Egy Android ikonnak kell előtűnnie ezt követően.
  4. Várj egészen addig, amíg az Android visszaállítási képernyő (Android Recovery Screen) feltűnik! Ez körülbelül 30 másodpercet fog igénybe venni.
  5. Ezután használd a halkítás gombot ahhoz, hogy kiválaszd az “adatok törlése / gyári visszaállítás” (wipe data/factory reset) opciót, majd nyomd meg a bekapcsoló gombot a kiválasztásához!
  6. Nyomd meg a halkítás gombot annyiszor újra, hogy az “Igen - összes felhasználói adat törlése” (Yes — delete all user data) opció legyen kijelölve, majd a bekapcsoló gombbal válaszd is ki!
  7. Miután a folyamat végigment, válaszd ki a “Rendszer újraindítása” (Reboot system now) opciót, majd a szokásos bekapcsoló gombos megoldással fogadd is el! Ezután a készülék újra fog indulni.

Kapcsolódó probléma: A kamerád fókuszál ugyan, de amikor a képet elkészíted, az igen homályosra sikerül, hiába tűnt jónak az elkészítéskor. Emellett alapvetően elég lassú rendszerműködés is kapcsolódhat ide.

Ha a fentiekben leírtak nem oldaják meg a Galaxy S6 kamera meghibásodását, érdemes szervizbe vinni az eszközt, mert könnyen lehet, hogy a meghibásodás hardveres jellegű.

Galaxy-S6-blurry-camera

A Galaxy S6 kamerája egy idő múlva magától kikapcsol

Probléma: A kamera csak egy bizonyos ideig marad aktív, ami egy rövid, kb. 2 perces időtartamot jelent. Azt szeretném, hogyha nem kapcsolna ki magától. Vagy legalábbis egy módot, hogy meghosszabbíthassam ezt a rövid időt! Bármi ötletetek lenne?

Megoldás: Az első dolog itt is az, hogy ki kellene ürítened a gyorsítótárat illetve Kamera alkalmazáshoz tartozó, korábban tárolt adatokat. Ezek visszaállítják a Kamera program beállításait is, ami megoldhatja a problémát. Fentebb olvashatod a pontos leírást ehhez is.

Miután ezt a lehetőséget kijátszottuk, érdemes a problémát izolálni. Kapcsold be a telefont Biztonsági módban (Safe Mode), és próbáld meg így használni a Kamerát!

  1. Kapcsold ki Galaxy S6 Edge-t!
  2. Nyomd meg és tartsd is úgy a bekapcsoló gombot!
  3. Amikor előtűnik a Samsung Galaxy S6 Edge logoja, azonnal engedd el a bekapcsoló gombot és nyomd le+ tartsd nyomva a halkítás gombot!
  4. Addig nyomd a halkítás gombot, amíg a telefon újraindítása be nem fejeződik!
  5. Ha látod a bal alsó sarokban a “Safe Mode” jelzést, elengedheted a gombot!

Ha a probléma ebben a módban is megmaradt, meg kell próbálni egy “master reset”-et (korábban leírtuk a lépéseket). Ha ezt szeretnéd elkerülni valamilyen okból kifolyólag, akkor meg kell találnod azt az alkalmazást, ami a hibát okozza, majd ezután törölnöd is kell a rendszerből. Ez egy hosszas keresgélés lehet, azokat az app-okat kell végignézned, amik használják a kamera erőforrásait.

A Galaxy S6 nem tud videót küldeni üzenetként

Probléma: Rengetegszer küldtem már videót az üzenetküldő alkalmazásban másoknak, de egyszercsak nem működött ez a funkció. Nem tudok videókat küldeni az ismerőseimnek, de a képeket megkapják. Azt a hibaüzenetet kapom, hogy a fájl mérete túl nagy, és próbáljam meg átméretezni küldés előtt. Megpróbáltam egy nagyon rövid (2 másodperces) videóval is, de ekkor is a “túl nagy” hibaüzenet fogadott. Remélem tudtok segíteni a megoldásban!

Megoldás: Minden szolgáltató egyedileg tudja állítani, hogy üzenetként mekkora méretű képet illetve videót tudsz átküldeni a partnerednek. Ha azt az üzenetet kapod, hogy túl nagy a médiafájlod, akkor valójában tényleg túl nagy a szolgáltatód szerint.

Tegyük fel, hogy a szolgáltatód 2MB-os limitet állított be a médiafájlokra küldésre és fogadásra egyaránt. Ekkor a képek nagy része természetesen átmegy, de a legkisebb videó is valószínűleg meghaladja ezt a méretet. Megoldást jelenthet egy külső üzenetküldő illetve egy WIFI használata, amikor csak lehetséges.

Hogyan helyezzem át Galaxy S6-ról PC-re a fotóimat?

Probléma: Szeretném tudni, hogy hogyan tudnám a Galaxy S6-om galériájából a képeimet áttenni a laptopomra, USB-n keresztül?

Megoldás:

  1. A telefonhoz kapott USB-adatkábellel csatlakoztasd a készüléket a számítógépedhez!
  2. Ha a PC-d nem tudta felismerni a Galaxy-t, látogasd meg a Samsung weboldalát és töltsd le a legfrissebb drivert a készülékhez!
  3. Miután letöltődött a fájl, futtasd és telepítsd! Ezt követően a Windows-nak fel kell ismernie a Galaxy S6-odat!
  4. Ha minden rendben ment, akkor ezután el kell tudnod érni a telefonod tárhelyét a meghajtóknál.
  5. A Windows fájlböngészőjét használva menj be a telefonon található DCIM mappába, és másold át a képeket, videókat (amiket szeretnél elmenteni) oda, ahova szeretnéd!

Nem lehet megnyitni a Galaxy S6 kamera beállításokat

Probléma: A kamera alkalmazás nem engedi meg nekem, hogy megnyissam a beállításait! Amikor a fogaskerék ikonra megyek, megvillan, majd eltűnik. Próbáltam már Biztonsági módban (Safe Mode), illetve újraindítást követően is, de nem segített. Kérlek segítsetek megoldani a problémámat!

Megoldás: Nem egy általános problémáról van szó, de mégis elég sokan kerestek meg minket ehhez hasonló kérdéssel. Még csak nem is Galaxy S6-hoz köthető meghibásodásról van szó feltétlenül.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-cameras-are-foggy-blurry-settings-icon-missing-other-camera-problems_1

Ha a probléma egyszerűen csak a semmiből tűnt elő, mindenféle előjel nélkül, megpróbálhatod törölni a gyorsítótárat és a kamera app-adatokat, hátha ez megoldja a problémát. Azonban ha egy frissítést követően jelentkezett ez a furcsaság, akkor leginkább a gyorsítótár partíció kiürítése oldhatja meg ezt. 

Gyorsítótár partíció kiürítése (Wipe Cache Partition):

  1. Kapcsold ki a telefont!
  2. Nyomd meg és tartsd is úgy a következő gombokat: hangosítás, home, bekapcsoló gombok
  3. Amikor a készülék rezgett, engedd el kizárólag a bekapcsoló gombot! A többit tartsd nyomva!
  4. Amikor az Android Rendszervisszaállító képernyője előtűnik, engedd el a másik két gombot is!
  5. Nyomd meg a halkító gombot ahhoz, hogy kijelölődjön a “gyorsítótár partíció kiürítése/wipe cache partition” opció!
  6. A bekapcsoló gombbal tudod megerősíteni a döntést!
  7. Amikor a folyamat lezajlott, válaszd ki a “rendszer újraindítása most / reboot system now” opciót!
  8. Nyomd meg a bekapcsoló gombot a megerősítéshez!

Reméljük, tudtunk Neked segíteni! Ha bármi gondolatod van a cikkel kapcsolatban, oszd meg velünk komment formájában!