Samsung Avengers - A Vasember színre lép

2022.06.13 0 hozzászólás 2958 olvasás
Samsung Avengers - A Vasember színre lép

A Samsung a napokban bemutatta legújabb - sajnálatos módon kizárólag Dél-Koreában, Kínában és Hong Kongban kapható - Avengers - Iron Man stílusú Samsung Galaxy S6 Edge telefonját, mely óriási sikert aratott az ázsiai piacon.

A Samsung, mint Tony Stark

A Samsung Group-ot nem szükséges külön bemutatnunk, valószínűleg mindannyian találkoztatok már a nevükkel. Gyerekként magam is Samsung televízión követtem figyelemmel az izgalmas Bajnokok Ligája összecsapásokat, Samsung Hi-Fi toronyból bömbölt az éppen aktuális kedvenc zenekarom általam vélt legütősebb albuma, mindezeken felül pedig még mobilos berkekben is megállja a helyét a cégcsoport. Olyannyira megállja, hogy nem jöhet ki úgy egy Samsung okos telefon vagy egy Apple iPhone, hogy a két gigászt ne méregetnék össze különböző fórumokon - ami azért, valljuk be, nem kis érdem. A számok szerelmeseinek pedig itt van néhány száraz tény: a Samsung bevételei Dél-Korea GDP-jének 20%-át teszi ki, a cégcsoport az ország exportjának egyötödéért felelős, 2009-ben a világ első számú technológiai cége volt, 2012-ben pedig - az Apple mögött - a második. A Samsung C&T nevéhez fűződik a világ legmagasabb épületeinek - Burdzs Kalifa, Petronas-ikertornyok és a Taipei 101 - megépítése. Nevük jelentése "három csillag", Dél-Korea kultúrájában a hármas szám a monumentalitás, a hatalmasság szimbóluma, míg a csillagok a végtelenséget jelölik. Joggal nevezhetjük tehát a Samsungot a mobil technológia Tony Starkjának.

Samsung Galaxy ∞ Marvel - Együtt többek vagyunk

A Samsung valószínűleg felülmúlja saját várakozásait, az idén előre kalkulált 50 millió eladott készülékszám ugyanis valószínűleg közel 70 millió értékesített darabra ugrik - bár az utóbbi hónapokban kicsit alábbhagyott a vásárlói kedv. Ezzel azonban nem elégedett meg a dél-koreai cégóriás és hazai pályán piacra dobta az utóbbi évek talán legeredetibb Samsung készülékét, a Samsung Galaxy S6 Edge Iron man Limited szériát. A telefon jelenleg 2.888 amerikai dollár - azaz megközelítőleg 780.000 Ft - ellenében vásárolható meg Dél-Koreában, Kínában és Hong Kongban vagy az Ebay-en különböző árakon. Egy kínai úriember egy árverés során körülbelül 24 millió forint értékben tette meg nyertes licitjét a széria egy darabjára.

maxresdefault1_1

A Marvel képregények gyakorlatilag reneszánszukat élik világszerte, mely feltámadásban hatalmas szerepe van a Bosszúállók névre keresztelt szuperhős-alakulat megpróbáltatásairól szóló filmsorozatnak. A Samsung és a Marvel tavaly júniusban kötöttek szerződést egymással, a Vasember stílusú Samsung Galaxy S6 Edge többek között ennek köszönhetően láthatott napvilágot.

J.A.R.V.I.S., az Android szerepében

Noha a készülék csupán stílusjegyeiben és megjelenésében öltötte magára a Vaspáncélt, mindenképpen érdemes róla szót ejteni. Az ázsiai országokban - és különösen Kínában - hatalmas népszerűségnek örvendő vörös és arany színösszetétel több okból fogyhat rohamos ütemben. Egyrészt a fent említett színösszeállítás miatt, másrészt pedig azért, mert Iron Man - azaz Vasember - a világ egyik legnépszerűbb képregényhőse.

Már maga a csomagolás is egyedi és szemet gyönyörködtető. Egy dombornyomott, vörös és aranyszínben pompázó borítást foghat a kezébe a szerencsés tulajdonos, majd ezt lehámozva a termékről, bebocsátást nyerhet Tony Stark Vaslégiójába. A doboz tartalma az egyedi Samsung Galaxy S6 Edge-en felül egy a Vaspáncél mellvértjében fellelhető szerkezet mintájára elkészített vezeték nélküli töltő panel, egy áttetsző műanyag hátlap, mely a készülék hátoldalán védelmét szolgálja, valamint egy Samsung headset és egy készülékleírás.

Samsung-Galaxy-S6-Edge-Ironman-Box 

 

A készülék követi a jól megszokott Vasember színeket, azaz a vörös és az arany ötvözetét. A Samsung Galaxy S6 Edge Iron Man Limited modell hátlapján pedig a Vaspáncél sisakrésze díszeleg a maga letisztult egyszerűségében. A telefon bekapcsolását követően megragadja és nem ereszti tekintetünket a mesterien megmunkált Avengers téma, mely egyébként a Samsung Galaxy Theme online üzletben már korábban is kapható volt az S6 és S6 Edge készülékekre. A Samsung Galaxy S6-tal rendelkező képregény fanok tehát magát a menüsort, az ikonokat, valamint a háttérképeket Vasemberesítő témákat magukénak tudhatják annak ellenére, hogy készülékük nem öltözött Vaspáncélba.

A film végi nyitott kérdés ...

... vajon az egyedi Vasember stílusú Samsung Galaxy S6 Edge elérhető lesz-e Európában és más kontinenseken is? Megtörténhet, hogy az ázsiai sikereket követően a Samsung tömeggyártásba kezd, bár a készülék "Limited" elnevezése nem erre enged következtetni. Mindenesetre ki ne örülne annak, ha Samsung Galaxy S6 Edge készülékét Vaspáncél boríthatná? Ráadásul a napokban különböző rajongók által készített koncepciók leptél el a világhálót arról, hogy hogyan festhetnének a további képregényhősök bőrébe bújtatott Samsung Galaxy készülékek, így akár arról is szólhat a fáma, mikor tépi szét őrjöngve a piacot egy Hulk stílusú készülék vagy mikor érkezik meg hatalmas mennydörgéssel a vihar istene, Thor a maga villám-kék eleganciájában pompázva.

galaxy_s6_avengers_edition_dizajn_tech2_1
 

Valószínűleg a borsos ár a legtöbb érdeklődőt eltántorítja a vásárlástól, azonban egy-egy tehetősebb gyűjtő talán felkapja a fejét ezen képek láttán. Személy szerint nagyon várom a legújabb fejleményeket és kiszivárogtatott terveket a többi Marvel Avengers Samsung Galaxy készülékekkel kapcsolatban. És Ti?