A TrueDepth kamera pótolható, de a Face ID funkció elveszik!

2022.06.28 0 hozzászólás 2700 olvasás
A TrueDepth kamera pótolható, de a Face ID funkció elveszik!

Sokan nem tudják, de az iPhone XR, Face ID működéséért felelős TrueDepth kamera cserélése esetén a telefon egyik legfontosabb funkciója veszhet el. Ezért is fontos, hogy vigyázzunk rá.

Ha a telefon kijelzője törik, egyáltalán nem biztos, hogy a kijelző cseréjétől, vagy annak árától kell tartanunk. Természetesen mindenkinek ez jut eszébe először, de van egy sokkal égetőbb területe ennek a történetnek. Nem más, mint a TrueDepth kamera.

Digitális életünk legjavát iPhone és iPad készülékünk tárolja, ezért fontos megvédeni ezeket az információkat. Ahogy a Touch ID forradalmi újítás volt, mivel lehetővé tette az ujjlenyomattal való hitelesítést, a Face ID is forradalmi – arcfelismerés révén végez hitelesítést. A Face ID intuitív és biztonságos hitelesítést nyújt, amit a modern TrueDepth kamerarendszer tesz lehetővé: a fejlett technológiai megoldások segítségével pontosan felméri a felhasználó arcának formajegyeit.

iphone_xr_kijelzo_csere_erzekelok

A Face ID mögött rejlő technológia az Apple egyik legfejlettebb hardveres-szoftveres megoldása, amelyet valaha megalkottak. A TrueDepth kamera pontosan rögzíti az arccal kapcsolatos információkat – ennek érdekében több mint 30 000 láthatatlan pontot vetít ki, majd az adatok elemzésével precíz domborzati térképet alkot az arcról, valamint egy infravörös képet is készít róla. Ez az alkatrész ugyan cserélhető, de akár csak a korábbi készülékekbe szerelt Touch ID, a TrueDepth kamera hozzá van programozva a vele gyárilag egy készülékházba került alaplappal.

 iphone_xr_kijelzo_truedepth_faceid

Innen is látszik, hogy a TrueDepth kamera nem játék

Ez azt jelenti, hogy akár készülék megsérülése, vagy annak nem szakszerű javítása közben ez az érzékelő megsérül, az akár a Face ID végleges elvesztésével is járhat. A hardver maga cserélhető és előlapi kameraként funkcionál is, de az arc feltérképezésére és annak beazonosítására már nem felel meg. Az Apple biztonsági szabványának megfelelve, az alaplap automatikusan letiltja ezt a funkciót, amint érzékeli, hogy nem a hozzá társított gyári alkatrésztől kap adatot.

iphone_xr_kijelzo_truedepth_faceid2

Ezért fontos, hogy mindig vigyázzunk a készülékünkre és egy olyan hatalmas kütyüt, mint az iPhone XR, lehetőség szerint tartsuk biztonságos helyen vagy akár egy ütésálló tokban!

Ha már megtörtént a baleset, mindenképp hozd el valamelyik szervizpontunkba, hiszen tapasztalt szervizeseink már rutinfeladatként és megfelelő odafigyeléssel, szakértelemmel bánnak majd az iPhone XR kijelző csere közben minden apró alkatrésszel, beleértve a sérülékeny TrueDepth kamerát is. Ha messze élsz tőlünk, akkor sincs pánikra ok, kérd a Smart Clinic szervizfutárt!