AirDrop tudástár: mikor, mire, hogyan és miért használd!

2022.06.29 0 hozzászólás 6575 olvasás
AirDrop tudástár: mikor, mire, hogyan és miért használd!

Az AirDrop kezdetben egy olyan OS X Lion funkciónak indult, ami lehetővé tette a Mac felhasználók közötti egyszerű tartalomcserét bármilyen Wi-Fi hálózaton keresztül. Az iOS 7 megjelenésével ez a funkció kiterjesztésre került az iPhone-okra és iPad-ekre, az iOS 8-nál újabb AirDrop verzió pedig már közvetítőként szolgál bármilyen fájlcseréhez az iOS-t futtató készülékek és a MacBook-ok között.

Amennyiben ugyanabban az irodában, tanteremben, parkban, buszon vagyis gyakorlatilag bárhol Bluethoot és Wi-Fi távolságon belül tartózkodtok, az AirDrop a lehető leggyorsabb, legkényelmesebb megoldás fájlok cseréjéhez, megosztásához.

Amivel használni tudod

Ahhoz, hogy a tartalom megosztás működjön két felhasználó között, bekapcsolt Bluethoot és Wi-Fi mellett legalább a következő feltételekkel mindkettőjüknek rendelkeznie kell: iPhone 5 vagy újabb, iPad (4. generációs vagy újabb), iPad mini, iPod Touch (5. generációs).

Hogyan kapcsold be az AirDrop funkciót

1. Indítsd el a Vezérlőközpontot úgy, hogy a képernyő alsó részétől indítva csúsztatod az ujjad felfelé.

2. Kapcsold be a Bluethoot és a Wi-Fi funkciókat.

IMG_2653

3. Nyomj az AirDrop funkcióra.

IMG_2651

4. Válaszd ki, hogy "Csak kontaktok" vagy "Mindenki".

Megjegyzés: Amennyiben azt választottad, hogy "Csak Kontaktok" akkor neked, és annak akivel meg akarod osztani a tartalmakat be kell, hogy lépve legyen az iCloud-ba. Adatvédelmi okok miatt az Apple nem osztja meg a kontaktjaidat egy másik eszközzel azért, hogy lehetséges kapcsolódást keressen köztük, inkább megnézik az iCloud fiókjaitokat helyette, és ha van kapcsolat a két készülék között, akkor azon a néven jeleníti meg a felhasználót, ahogy az iPhone-on/iPad-en el van mentve. Az Apple ezzel a módszerrel szűri ki az információk illetéktelen kezekbe jutását.

Hogyan és mit oszthatsz meg az AirDrop-al

1. Keresd meg a tartalmat amit meg akarsz osztani

2. Nyomj a "Megosztás" gombra

3. Válaszd ki a kontaktodat, akivel meg akarod osztani.

A tartalmak, amiket megoszthatsz: fotók, videók, kontaktok, hangjegyzetek, térkép helymeghatározásokat, és mindenfélét amit a Megosztás lapon megjelenik.

Összességében az AirDrop egy rendkívül hasznos, kényelmes és gyors fájlmegosztó funkciója az iOS-nek, amivel könnyen és egyszerűen küldhetünk tartalmakat barátainknak, ismerőseinknek, kollégáinknak, vagy beállítástól függően bárkinek aki velünk egy légtérben tartózkodik anélkül, hogy 3G adatforgalmunkat terhelnénk, vagy az Apple készülékünket számítógéphez kellene csatlakoztatnunk.