8+1 érdekes tény az iPhone-odról, amiről nem is tudtál

2022.06.15 0 hozzászólás 2053 olvasás
8+1 érdekes tény az iPhone-odról, amiről nem is tudtál

Az iPhone számtalan népszerű funkciói közül bizonyára Te is sokat fel tudnál sorolni. De gondolkodtál már azon, hogy mi mindenre lehet még képes a telefonod, amellyel megkönnyítheti a hétköznapjaidat? Most vizsgáljuk meg. hogy mi a helyzet a kevésbé ismert, ám annál hasznosabb rejtett iPhonetulajdonságokkal! Akik végig olvassák a cikket, nemcsak tippekel, hanem érdekes tényekkel is gazdagodnak.

1. Dalszövegek keresése

Ismerős az a bosszantó szituáció, amikor nem megy ki a fejedből egy zeneszöveg, meg szeretnéd hallgatni, de nem tudod se a címét, sem az előadóját? Az Apple felismerte ezt a gyakorinak számító problémát, ezért erre nyújt megoldást az iTunes vagy a Zene appja, melyek keresőjébe elég beírni a dal szövegének részletét és máris láthatjuk a lehetséges számokat.

zeneszöveg keresés_1

2. Fényképezés fülhallgatóval

Előfordul, hogy nincs kéznél selfiebot, de azért szeretnél készíteni egy távolabbi csoportképet. Az addig megvan, hogy leteszed vagy kitámasztod a telefont egy messzebb eső részre, de vajon ki fogja lenyomni a gombot? Többek között az ilyen helyzetekre fejlesztette ki az Apple a többfunkciós fülhallgatóját. Nemcsak zenehallgatásra, telefonálásra, hanem fényképezésre is alkalmas. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Kamera alkalmazás megnyitása után, bármely hangerőszabályzó gombot lenyomni.

fülhallgató

3. Az iPhone, mint nagyító

Elsőre talán kicsit meghökkentőnek tűnik ez a funkció, amellyel közelben lévő tárgyakat lehet felnagyítani, ha úgy tetszik, utána lefotózni. Használatát tekintve előnyt élvezhetnek a szemüveget otthon felejtők, sőt a kreatívabb Tinder huszárok is. 

Az Apple ilyen egyszerűen írja le a bekapcsolását:

  1. “iPhone vagy iPad készülékén lépjen a Beállítások > Kisegítő lehetőségek menüpontba.
  2. Koppintson a Nagyítóra, majd kapcsolja be.” 

4. Könnyű eligazodás a Galériában

Bizonyára a Te iPhone-odban is rengeteg emléket megörökítő kép található, amelyet szívesen megmutatsz másoknak vagy csak a jóleső nosztalgia kedvéért nyitsz meg. Vagyis nyitnál meg, ha sikerülne elsőre megtalálni. Felettébb bosszantó tud lenni, amikor gyorsan akarsz megnyitni egy fotót, de hosszan kell lefelé csúsztatnod a galériát ahhoz, hogy megtaláld. A Fotók app viszont képes felismerni a képeken lévő tárgyakat, sőt az embereket is. Ennek segítségével elég a keresőbe megadni 2-3 kulcsszót, és már láthatod a keresett fotót. Például, ha síelés közben készült fényképeket keresel, írd be ezeket a szavakat: hegy, hó, síléc és garantáltan előkerülnek.

5. Fotók törlése gyorsan

Az iPhone-ok nagy előnye a nagy tárhely. A lustább felhasználók pedig előszeretettel merítik ki például a galéria kapacitását. Valljuk be, hogy tényleg elég időigényes egyesével kibogarászni a törlésre szánt képeket, még akkor is, ha már azok nagyon zavaróak. Javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi módszert: a Fotók alkalmazásban lépj a jobb felső sarokban elhelyezett Kiválasztás gombra! Ezt követően húzd végig az ujjadat azokon a képeken, amiket törölni szeretnél. Ezzel az opcióval több tucat fotót, videót tudsz a kuka ikonra koppintva törölni.

ujj_1

6. Siri

Télen a hidegben elkél a kesztyű. Ha kültéren vagy, ráadásul még sötét is van, akkor pedig egy zseblámpa is jól jönne. Ebben a kutyaszorító helyzetben nincs más dolgod, mint segítségül hívni Sirit, akivel ki-be tudod kapcsolni a zseblámpa funkciót.

maxresdefault_1

7. 2019 legfelkapottabb telefonja az iPhone 11

A Google összegyűjtötte azt a top 10 telefontípust, amelyre a hazai netezők kerestek rá 2019-ben. A keresési listából a szeptemberben piacra dobott, iPhone 11 került ki győztesen. Az Apple-nek nincs oka panaszra, hiszen további két iPhone-típusa is szép helyezést ért el. 

Íme a teljes top 10-es lista:

  1. iPhone 11
  2. Huawei P30
  3. Samsung Galaxy S10
  4. Huawei Mate 20 Pro
  5. Huawei P20 Lite
  6. Huawei P20
  7. Huawei P30 Lite
  8. iPhone 11 Pro
  9. Samsung Galaxy A50
  10. iPhone XR

8. Hiába a népszerűség, ha a vakteszten bukik

Azt már tudjuk, hogy az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max készülékek az Apple eddigi legfejlettebb kamerarendszerével bírnak: egy 12 MP-es széles látószögű és egy szintén 12 MP-es szuperszéles látószögű (120 fok) lencsével. Mit jelentenek ezek az adatok a gyakorlatban?

A több, mint 10 millió feliratkozóval rendelkező youtuber, Marques Brownlee gyakran teszteli a hype-olt elektronikai eszközöket. Követőtáborának hiteles és áttekinthető szempontrendszert dolgoz ki videóiban. Nem 16 készülék mérkőzött meg kezei alatt: Google Pixel 4, iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy Note10+, Google Pixel 3A, Samsung Galaxy S10e, OnePlus 7T Pro, OnePlus 7T, Huawei Mate 30 Pro, Huawei P30 Pro, Xiaomi Mi Note 10, Sony Xperia 1, Redmi K20 Pro, LG G8X ThinQ, Asus ROG Phone II, Asus Zenfone 6, Royole Flexpai.

Mindegyik telefonnal készített szelfit, közeli és távoli képet is. A videós az elkészült fotókat megosztotta közösségi oldalán, majd megkérte követőit, hogy szavazzanak az általuk legjobbnak gondolt képre. A vakteszt több fordulóból állt, és Brownlee csak a legvégén társította a képekhez a készülékeket. Meglepő módon a több napon át tartó versenynek már az első rostáján kiesett az iPhone 11.

+1 Mario 1985 óta a csúcson

Az Apple nyilvánosságra hozta, hogy a felhasználók mely appokat töltötték le a legtöbbször az App Store-ból. Játék kategóriában a folyamatos kihívásokat kereső, a mindenki kedvenc Nintendo- kabalája, Mario került ki győztesen. A Mario Kart Tour nevű játék a töretlen népszerűsége mellett, még egy 4.8-as értékelést is a magáénak tudhat.

Íme a teljes lista: 

  1. Mario Kart Tour
  2. Color Bump 3D
  3. aquapark.io
  4. Call of Duty: Mobile
  5. BitLife - Life Simulator
  6. Polysphere - art of puzzle
  7. Wordscapes
  8. Fortnite
  9. Roller Splat!
  10. AMAZE!!

 

(források: imagazin.hu, szifon.com)