Android tippek: 3 biztos trükk, hogy sose fogyj ki a tárhelyből

2018.12.06 0 hozzászólás 2488 olvasás
Android tippek: 3 biztos trükk, hogy sose fogyj ki a tárhelyből

A gyorsan fogyó tárhely szinte mindenkit érintő és kifejezetten bosszantó probléma. Frissítések, offline térképadatok, hatalmas játékok, fotók, zenék – mindezt egyetlen készüléken is megkaphatjuk, de sajnos rengeteg helyet foglalnak. Ha nem szeretnél folyton a vészesen kevés tárhely miatt aggódni, spórolós tippjeinket imádni fogod.

Kezdj nagytakarítással

A telefonod belső tárhelyét leginkább három dolog használja:

  • App adatok
  • Cache-selt adatok (rendszer és alkalmazás gyorsítótárak)
  • Felhasználói adatok (zenék, fotók, videók, stb.)

Szerencsére mindhárom „irányítható”. Szánj egy kis időt arra, hogy átmenj a nem használt alkalmazásokon, a felgyülemlett gyorsítótárakon és a felesleges fájlokon, és töröld le azokat, amikre nincs szükséged. Ha lusta, de profi vagy, ehhez használhatsz appot is.

Nem feltétlenül kell letörölnöd a felhasználói adataidat, átviheted egy másik eszközre is őket. Például a DCIM, a Music és a Videos mappák lementhetőek számítógépre a biztonság kedvéért.

Ne felejtsd el ellenőrizni az összes mappát, mert egyes applikációkban (pl. WhatsApp) megbújhatnak még elfelejtett képek, amik feleslegesen foglalják a helyet. Néhány Androidos készülék (pl. Huawei) beépített tárhely-tisztító programmal rendelkezik, amivel gyorsan és egyszerűen tudod elvégeztetni ezt a feladatot.

android_tarhely_tipp

Kövess minket az instán

#SMART_CLINIC_HU