Az Aranycsapat - aranyszínű okostelefonok listája

2015. szeptember 8. -
A piacon számtalan aranyszínű, illetve aranyozott okostelefon, valamint okostelefon kiegészítő fellelhető. A legtöbb aranyos okostelefon és kiegészítő ráadásul a legkevésbé sem "zsebbenyúlós", ezenfelül tömeggyártott eszközökről van szó, aminek köszönhetően gyakorlatilag bárki számára elérhetőek.
Az Aranycsapat - aranyszínű okostelefonok listája

Vannak azonban igazi aranybányák is, melyek valódi aranyból készülnek. A teljességigénye nélkül készítettünk nektek egy listát az aranyszínű okostelefonokról, valamint olyan darabokról is, melyek elkészítése során valódi, mennyiségét tekintve sem elhanyagolható aranyat használtak fel. Ha titeket is elkapott az Aranyláz, görgessetek!

Arany iPhone-ok

A 2013. szeptember 20-án megjelent iPhone 5s készülékkel az Apple beállt az aranyszínű okostelefonok gyártóinak sorába. A megjelenés idején az aranyszínű iPhone 5s modellből korlátozott számú készüléket adtak ki, ezért a telefon debütálásának napján több sorban állónak csalódottan kellett távoznia. Egyesek szerint az Apple-nél nem volt megfelelő felkészültség - az újonnan megjelent iPhone 5s-eket például nem lehetett online előrendelni, - így többen jártak úgy, hogy feleslegesen álltak sorba aznap.

Arany iPhone 6 és iPhone 5S

A cég nem törte meg a trendet és a 2014. szeptember 9-én bemutatott iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékeket is piacra dobta aranyszínű hátlappal is. Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus-ok esetében a cég már az előrendelési procedúrák terén is megfelelően felkészült. Az első napon Amerikában kizárólag az iPhone 6 Plus készülékek fogytak el, azonban így is rekordot jelentő, 10 millió darabos eladást hozott az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus a megjelenését követő első hétvégéjén.

Arany Samsung Galaxy-k

Az elegáns, aranyszínű okostelefonok gyártóinak sorából természetesen nem hiányozhat a Samsung sem. A Dél-koreai cég mobileladásait tekintve az Apple mögötti második pozíciót foglalja el. Azzal kapcsolatban viszont, hogy a Samsung az Apple-től vette volna az aranyszínű készülék ötletét, igen nagy vita kavarodott a Samsung Galaxy S4 aranyszínű változatának promótálásakor. Erre a vádra reflektálva a Samsung blogja, a Samsung Tommorrow bejegyzése néhány készüléktípussal és évszámmal igyekszik bizonyítani a maga igazát, miszerint nem az Apple találta fel spanyolviaszt, ha az aranyszínű telefondizájnt vesszük alapul.

Arany Samsung Galaxy

Az előzetesen a Közel-Keleten tesztelt aranyszínű Samsung Galaxy S4-et követően már a Samsung Galaxy S5 és a Samsung Galaxy S5 mini is megkapták a maguk aranyszínű változatát. Amikor pedig látá a cég, hogy ez jó, a 2015. áprilisában bemutatott Samsung Galaxy S6 és Samsung Galaxy S6 edge készülékekkel kapcsolatban pedig már senkit sem ért meglepetésként, hogy a Dél-koreai cég ismét piacra dobta legújabb okostelefonját aranyszínben is.

Arany HTC-k

A HTC One M8 volt a tajvani mobilgyártó cég első olyan készüléke, mely elsőként duál kamerával rendelkezett. Sokak azt gondolták, hogy ez egyenlő azzal, hogy a 2014. március 25-én bemutatott készülék két kamerával rendelkezik, ez azonban nem teljesen igaz. A HTC One M8 kamerájának duál kialakítása azt jelenti, hogy a fotót két modul végzi. Az alsó optika végzi a környezet fotózását, a felső modul pedig a térbeli elhelyezkedésre, azaz a mélységre figyel.

Arany HTC One M8

Cikkünk szempontjából azonban nem emiatt az újítás miatt érdekes a HTC One M8 oksotelefon. Ugyanis az M8-as volt a tajvani mobilgyártó cég első olyan készüléke, mely már aranyszínű kiadásban is megjelent. A HTC One mini 2 már arany/bronz színkombinációban jelent meg, az ezt követő széria, a HTC One M9 már ismét visszatért a jól bevált aranyszínű modelltípushoz.

Az igazi Aranypolgár

A fentiekben említett okostelefonok között némiképp kakukktojásnak tekinthető a HTC One 18 karátos arany telefonja. Az ominózus készülékből mindössze öt darabot gyártottak, így a valódi arany HTC One széria a limitált kategóriában is limitált okostelefonnak számít. Az aranykészülék ára 4412$, ami a mai árfolyamokat tekintve több, mint 1.239.000 Ft. Nem szükséges azonban aggódnunk, az öt arany HTC One.ból egyetlen darab sem árválkodik gazdátlanul a HTC elfeledett készülékeinek polcain.

Aranyozott HTC One

A 18 karátos HTC One-t pedig egy olyan 24 karátos készülék követte, mely kereskedelmi forgalomba soha nem került. Azok számára pedig, akik esetleg elkeseredtek, hogy nem vásárolhatják meg a 24 karátos HTC One-t, szolgáljon megnyugvásul, hogy a brit Goldgenie cég gyakorlatilag bármilyen okostelefont bearanyoz. Legújabb akciójuk a szeptember 9-én piacra kerülő iPhone 6s bearanyozása.

Mérgező anyagok a készülékedben Mérgező anyagok a készülékedben
2016. november 29.
Kívülről minden készülék tisztának és ártalmatlannak tűnik, de a borítás alatt számos veszély lappang, amit sokan nem is sejtenek. Ismerd meg a készülékedben rejtőző számos mérgező anyagot, amelyek nem csak környezetedre, hanem saját magadra is hatással lehetnek.
Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész
2016. december 22.
Talán nem is lehet tökéletes rendszert kiadni. Az legújabb iOS-ban is jócskán előfordulnak hibák.
5 ok, amiért megéri iPhone SE-t venned 5 ok, amiért megéri iPhone SE-t venned
2016. március 29.
Akár 158 ezer jó okot is fel lehetne sorolni, miért érdemes megvásárolnod az iPhone SE-t. A viccet félretéve azonban kijelenthetjük, hogy a készülék előnye nem csupán az árban mutatkozik meg, sőt! Összeszedtük neked, miért vedd meg az Apple legújabb „olcsó” mobilját.