Az iPhone X simán leverte az iPhone XS-t akkumulátor teszten

2018. szeptember 26. -
A napokban került ki egy tech eszközökkel foglalkozó oldalra a legfrissebb iPhone XS és XS Max teszt, ami ezúttal az új készülékek akkumulátor teljesítményét veszi célba. A vizsgálat során nem csak az egy évvel korábbi iPhone X készülékkel kellett megküzdeniük az új modelleknek, a többi gyártó csúcsmobiljai is a kihívók közt szerepelt. Meglepő eredmények születtek…
Az iPhone X simán leverte az iPhone XS-t akkumulátor teszten

A teszt során – amit a Tom's Guide osztott meg a kíváncsi felhasználókkal – az iPhone XS akkumulátora csúnyán lemaradt az iPhone X mögött, de az iPhone XS Max is lecsúszott néhány perccel a trónról.

A „riválisokkal” összemérve sem jobb a helyzet, a teszten részt vett telefonok sorrendjében az iPhone XS Max csak az ötödik, míg az iPhone XS ezután következik csak, az akkumulátorok átlag alatti teljesítményével.

iphone_xs_max_akkumulator

A két friss Apple műremek olyan készülékeket szorított maga mögé, mint az LG G7 ThinQ és a HTC U12+, de jócskán (több órányi akku időben) elmaradnak a nagy ellenfélnek számító Huawei P20 Pro vagy Samsung Galaxy Note 9 mögött. Érdekesség viszont, hogy a kiemelkedő akkumulátorral beharangozott Note újdonság is a Huawei csúcskészüléke után kullog.

Az Apple azt ígéri, hogy internethasználat mellett az iPhone XS akkumulátora 12 órán keresztül bírni fogja a gyűrődést – ez egyébként megegyezik az iPhone X teljesítményével – az iPhone XS Max esetén pedig ez az idő 13 órára tolódik ki.

iphone_xs_max_akkumulator_2

Az akku teljesítmény persze több dologtól függ, például attól is, milyen operációs rendszerrel dolgoznak a készülékek. Épp ezért az Apple mindig csak hozzávetőleges, becsült számokkal „dobálózik”, amikor az iPhone-ok kapacitásáról van szó.

A friss készülékek szétszerelése során megtudhattuk, hogy az idei OLED kijelzős modellek már olyan L alakú aksival rendelkeznek, ami egyetlen cellából áll, szemben az iPhone X két különálló cellás akkujával. iPhone XS-nél ez 2,658 mAh kapacitást jelent, míg a nagytesó iPhone XS Max 3,174 mAh teljesítményt tud nyújtani.

iphone_xs_akkumulator

Az akkumulátor teszteken született eredmények azért is meglepően kiábrándítók (leginkább) az iPhone XS-re nézve, mert egy „S év” éppen arról kéne szóljon, hogy bár megrázóan új hardveres újdonságokat nem kapunk, teljesítményben viszont el kéne kápráztatnia a készüléknek az iPhone X-hez képest.

Nem éppen meggyőző tehát az, ami eddig az iPhone XS-ről kiderült. Bár a kamerát tekintve megdobbant a szívünk, egyelőre más, igazán komoly látványosságot nem tudott előhúzni a modell.

Ha szeretnéd megtudni, mit mutatott eddig magából a készülék, ezeken a linkeken még több infót találsz:

(forrás: macrumors.com)

Ettől leesik az állad – a legőrültebb iPhone X kiegészítők Ettől leesik az állad – a legőrültebb iPhone X kiegészítők
2018. május 22.
Az iPhone X megjelenésekor sokakat meghökkentett az árával, innovációival és megjelenésével. Nem csoda hát, ha a készülékhez tervezett kiegészítők között is találunk feltűnő vagy egyenesen eszement darabokat.
Szakértői cikk: Rémálom a Bölcső utcában – Egy iPhone X hátlap csere fájdalmas története Szakértői cikk: Rémálom a Bölcső utcában – Egy iPhone X hátlap csere fájdalmas története
2018. február 14.
Az iPhone X hardverezésének kialakítása technológiai bravúr, ami mindenki tetszését elnyerte. Oké, laikus szemmel undorítónak és túlzsúfoltnak tűnik az eddigi letisztulthoz képest, de szervizesként azért rábólint egyet az ember.
Újabb iPhone X tokok kerültek napvilágra, amelyek végleg leleplezik a készülék végső dizájnját! Újabb iPhone X tokok kerültek napvilágra, amelyek végleg leleplezik a készülék végső dizájnját!
2017. szeptember 11.
Tekintettel arra, hogy egyre több iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X modellel kapcsolatos hír megy át a kezeinken, nekünk igencsak eredetinek tűnnek az alábbiakban bemutatott tokok. A cikk végére érve 100%-os képet kapunk az iPhone X megjelenéséről!.