Megint mindenki az Apple ötletét lopja – de jó ez nekünk? - Vélemény

2018. április 19. -
Az Apple legutóbb megjelent készülékének notch megoldása (tudod, az a kis sziget a képernyő tetején) egyre több gyártó mobilján köszön vissza, ahogy azt már más újítások esetében megszokhattuk. De tényleg ennyire jó ez a cucc rajta, vagy csak az a lényeg, hogy mindenki lemásolja az iPhone X megjelenését?
Megint mindenki az Apple ötletét lopja – de jó ez nekünk? - Vélemény

Nekem kifejezetten nem jött be ez az újítás, mégis úgy tűnik, mindenki lopja az Apple ötletét, köztük a Huawei is, aminek legújabb készülékein, a Huawei P20 és Huawei P20 Pro-n is notch kacsint vissza ránk. Persze, értem én, hogy ez egy nagyon szuper megoldásnak indult, de csiszolhattak volna még a külső megjelenésen.

Feltörtek az emlékek

Először nagymamám jutott eszembe róla, aki mindig tett valamilyen szép kis terítőt a tv tetejére, mert az úgy majd sokkal jobb lesz. Ebből persze mindig az lett, hogy az a bizonyos csinos kis csipke folyton belelógott az adásba, de mivel lusták voltunk ahhoz, hogy megigazítsuk, ezért így néztük végig a műsort. Ennyit a nosztalgiáról, de tudnék még hasonlatokat hozni ezzel kapcsolatban.

iphone_x

Kicsit mindig olyan érzésem van, amikor ránézek, mintha koszos lenne a képernyő vagy odaragasztott volna valaki egy matricát, ami hiába idegesít, nem tudom eltüntetni. Sokkal jobban tetszett, amikor a képernyőt egy szép keretben láttam, ami nem vonta el percenként a figyelmem.

Megszoksz vagy megszöksz?

Nagyon sok helyen olvastam ezzel kapcsolatban olyanokat, hogy „hozzá lehet szokni”, de (javítsatok ki, ha tévedek) én nem azért akarok megvenni egy készüléket, mert hozzá akarok szokni. Talán a Huawei P20 és Huawei P20 Pro esetében kevésbé zavar ez, mint az iPhone X-nél, a kisebb mérete miatt, de ha már megveszek valamit, azon egyáltalán ne zavarjon semmi, legalább az elején.

huawei_p20_pro

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy aki a legfrissebb telefonokat keresi, annak muszáj lesz megszoknia a notch jelenlétét, mert az Asus és a Samsung is hasonló modellel készül az elkövetkező időszakban. Értem én, hogy egyszerűbb másolni a legmenőbbet (mintha csak megint iskolába járnánk), de annyival jobb dolgokat is választhattak volna. Például maradnak a Galaxy S8 és Galaxy S9 megoldásánál, ahol egyszerűen csak meghagytak egy diszkrét sávot az előlap alsó és felső részéből.

samsung_galaxy_s9

És még nincs vége

Egy nemrég megjelent hír alapján még azt is megsúgom nektek, hogy az iPhone X, a Huawei P20 és sok más gyártó notch megoldásait még tovább is lehet fokozni, hiszen a ZTE legújabb készülékén már dual notch fog megjelenni (kettő kis sziget, alul-felül). Izgatottan várom, mi lesz a következő, rendkívül „egyedi” megoldás, én mondjuk meg sem állnék addig, amíg az egész telefont notch-ok nem borítják.

zte_iceberg

Összességében az a véleményem, hogy bár valóban egyedi ötlet volt a notch, mégis azt gondolom, hogy ennél sokkal finomabb megoldásokat is ki tudnának hozni belőle a tervezők. Kíváncsian várom a következő dobásukat.

Top 3 iPhone X kiegészítő túrázóknak Top 3 iPhone X kiegészítő túrázóknak
2018. május 31.
Létezik olyan, hogy egy pár napos túrázásra nem készíted fel magad lelkileg és megfelelő felszereléssel? Ugyanezt érdemli a telefonod is, hiszen azokon az utakon és megpróbáltatásokon fog keresztülmenni, amiken te is. Hogy könnyebb legyen pakolni, összegyűjtöttem neked azokat a kiegészítőket, amik a hátizsákodban is elférnek és jó szolgálatot fognak tenni a nagy úton.
Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket? Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket?
2018. május 2.
A SquareTrade nemrég elvégezte a Galaxy S9 készülékek hagyományos ejtéstesztjét, hogy megnézze, igaz-e amit a Samsung állít vagyis, hogy a legújabb modelljei sokkal ellenállóbbak az eddigieknél. A Galaxy S9 és az S9+ telefonoknak valóban sikerült legyőzniük a teszteken az iPhone X-et és még a régebbi Galaxy eszközöket is, de leejtés után egyik sem volt valami jó formában.
Ilyet még biztosan nem láttál! - Izgalmas képsorozat az iPhone X OLED kijelzőjéről! Ilyet még biztosan nem láttál! - Izgalmas képsorozat az iPhone X OLED kijelzőjéről!
2017. november 23.
Izgalmasan indult a reggel szervizünkben, mivel kezünkbe akadt egy olyan képsorozat, ami által minden eddiginél jobban az iPhone X OLED kijelzőjének mélyére tudunk nézni. A meglepő képeket nem sajnáljuk tőletek, megmutatjuk a nagy felfedezést.