Bemutatkozik az iPhone XR! - Megjelenés, árak, jellemzők és specifikációk

2022.06.29 0 hozzászólás 13609 olvasás
Bemutatkozik az iPhone XR! - Megjelenés, árak, jellemzők és specifikációk

Tegnap este hónapok türelmetlen várakozása után végre megismerhettük az Apple legfrissebb iPhone fejlesztéseit, mégpedig - ahogy arra számíthattunk – 3 új modell formájában. Az iPhone XR néven bemutatkozott készülék bár a nagytesókhoz képest kevésbé prémium kategóriás, néhány részletében viszont igazán figyelemreméltóra sikerült.

iPhone XR színek, dizájn

Ahogy azt várni lehetett, az iPhone XR továbbviszi az iPhone X dizájnt, ami ezúttal is teljes képernyős megjelenítést (notch szigettel) és üvegborítású hátlapot jelent – annyi különbséggel, hogy a rozsdamentes acél helyett alumínium keretet kapott.

Színeiben viszont igazán lenyűgözőre sikerült az új modell és bár számíthattunk rá, hogy többféle verziót fogunk kapni, az eredmény tényleg szuper lett. A megjelenés után 6 színből választhatunk, ha ezt a készüléket szeretnénk beszerezni: fehér, fekete, kék, korall, sárga és a már többször látott PRODUCT(RED).

A bemutató után a sajtó kezei közé kerültek az új iPhone-ok, így az újságírók elmondása alapján valódi vibráló árnyalatok fognak érkezni a boltokba. Többek szerint ez lehet az egyik nyomós érv az iPhone XR mellett, ha a három modell közül kell választani (és például egy duál kamera nem fő szempont).

iphone_xr_4

iPhone XR kamera

Az iPhone XR egyetlen hátlapi kamerát kapott, de a sajtó szerint ez nem jelent eget rengető hátrányt, hiszen így is remek fotókat lehet vele készíteni. A kamera egyébként 12 MP-es, nagylátószögű objektívvel rendelkezik, ez egy teljesen új fejlesztésű szenzorral egészül ki, ami gyorsabb autofókuszt biztosít.

Az Apple részletgazdagabb képeket ígér, új mélységállítás funkcióval, amivel utólag is lehet majd állítani a fotók mélységélességén. A portré mód is fejlettebb lett, valamint ez a modell is képes 4K videó készítésére.

Az iPhone X után az iPhone XR is megkapta a 7MP-es TrueDepth kamerát, szintén a továbbfejlesztett portré móddal, „bokeh effekttel” és mélységállítással.

iphone_xr

iPhone XR kijelző

Ahogy a cikk elején is írtam, az iPhone X vonalat követve az iPhone XR kijelzője is teljes képernyős lett a jellegzetes notch bevágással kiegészülve. A kijelző mérete 6,1 hüvelyk átmérőjű, vagyis a képernyője valamivel nagyobb az iPhone 8-nál, de a teljes méretét nézve kisebb lett ennél a tavalyi modellnél.

Részletesebben nézve a készülék Liquid Retina HD, Multi-Touch LCD kijelzőt kapott és 1792 x 828 felbontásra képes. Kimaradt viszont a 3D Touch funkció, ehelyett „Haptic Touch”-ot kapunk, ami hasonló lesz a MacBook Pro trackpad Force Touch lehetőségéhez.

Természetesen a Face ID ezúttal sem hiányzik a teljes képernyő mellé és az iPhone X gesztusok is visszaköszönnek majd a használat során.

iphone_xr_3

iPhone XR akkumulátor

Az Apple számításai alapján az iPhone XR akkumulátora akár 1,5 órával tovább bírhatja, mint az iPhone 8 Plus, természetesen ez attól is függ, mire használjuk a készüléket, illetve a valós használat nem feltétlenül fogja tükrözni a gyártó adatait.

Ez a modell is megkapta a gyors töltés lehetőséget – vagyis akár 50%-os töltöttségi szintet érhet el 30 perc alatt - és a vezeték nélküli töltés funkciót, ami értelemszerűen a Qi szabványnak megfelelő töltőkkel használható.

iphone_xr_2

iPhone XR vízállóság

Az új modellek IP67-es besorolást kaptak, ezzel kapcsolatban az Apple hivatalos állásfoglalását idézném:

„Az iPhone XR porálló, cseppálló és vízlepergető. A vizsgálatokat ellenőrzött laboratóriumi körülmények között végezték. A készülék az IEC 60529 szabvány szerint IP67-es besorolású (legfeljebb 1 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthető vízbe). A por-, a csepp- és a vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülék ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. Az iPhone-t nedves állapotban tilos tölteni. A használati útmutató írja le, hogyan kell megtisztítani és megszárítani a készüléket. A folyadékok okozta károkra a jótállás nem érvényes.”

iphone_xr_5

Mikortól lesz megvásárolható Magyarországon az iPhone XR?

Az új modell 64GB, 128GB és 256GB-os változatban lesz elérhető, az ára pedig 749 dollárról indul. A friss információk alapján az iPhone XR október 26-án kerül majd a boltokba, míg az előrendelés október 19-én indul el.

Megérkezett az iPhone XR! (Frissítve 2018.10.29.)

Végre a boltokba került az Apple színes csodája is, amit több videós teszt is megelőzött a még nagyobb érdeklődés elérésére. Kövesd blogunkat, hogy első kézből értesülj a legizgalmasabb infókról az Apple egyik legizgalmasabb telefonjáról!

Addig is ne felejts el beszerezni egy ütős iPhone XR tokot a friss szerzemény mellé, hogy sokáig sziporkázhasson melletted. :)